NRK Meny
Normal

- Det er jo bare en bronse

Sven Kramer er ikke akkurat på hugget foran bronsefinalen mot Norge lørdag.

Sven Kramer under lagtempoen

Sven Kramer blåser bokstavelig talt i dagens bronsefinale.

Foto: Dylan Martinez / Scanpix/Reuters

23 år gamle Kramer kom til Vancouver med planer om minst tre gull. 5000-meteren sikret han greit – på 10.000-meteren lå han an til gull, men ble disket etter feil i en veksling.

Les: Kramer vant 5000-meteren

Les: Kramer disket fra 10 000-meteren

Og fredag ble han sammen med lagkameratene slått ut i semifinalen på lagtempo – mot USA.

– Det var ikke helt som vi hadde forventet. Men vi hadde dårlig kommunikasjon innad i laget, og da ble det dårlig, sier Kramer.

Rekordlaget forandret

Da Nederland satte verdensrekord på øvelsen i 2007 bestod laget av bare TVM-løpere. Carl Verheijen, Erben Wennermars og Wouter Olde Heuvel trener sammen med Kramer hver dag, men de er ikke kvalifisert til OL.

I Vancouver består laget til Nederland av Controle-løperne Mark Tuitert og Simon Kuipers, samt VPZ-løperen Jan Blokhuijsen.

– Jeg skal ikke si at jeg savner TVM-gutta, det betyr ingenting nå. Det hjelper ikke at vi ikke har trent så mye sammen, selv om vi har visst i to måneder at det kom til å bli sånn, mener en meget skuffet Kramer.

– Vi har trent sammen, men ikke hver dag. Det skal ikke ha noe å si, vi har to olympiske mestere på laget, så det burde holde, mener Tuitert.

«Bare» bronse

Og uten sjanse til å kjempe om medaljer er ikke Kramer på sitt mest offensive foran lørdagens konkurranse.

– Det er jo bare bronse, ikke sant.

Er det ikke godt nok?

– Det er absolutt ikke godt nok, svarer Kramer – før han påpeker at han ikke kommer til å sakke tempoet.

– Jeg liker de norske guttene, men jeg skal gjøre det jeg kan for å vinne den bronsemedaljen, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lagtempo-laget i semifinalen

Fredrik van der Horst var nære ved å gå overende i semifinalen. Håvard Bøkko (foran) og Henrik Christiansen holdt seg på beina.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Feilskjær ødela for Norge

Norge ble slått ut av Canada; hjemmefavorittene satte to olympiske rekorder i kvart- og semifinalen fredag, og ble altfor sterke for Håvard Bøkko, Henrik Christiansen, Mikael Flygind Larsen og Fredrik van der Horst. Sistnevnte hadde et feilskjær et par runder før mål, og kom helt ut av rytmen.

I går: Tapte mot Canada i semifinalen

– Jeg føler at jeg er syndebukk, siden jeg var den som kom sist over mållinja, sier van der Horst – men støttes av både Bøkko og Christiansen.

– Jeg er bare imponert over Fredrik som ikke havner i putene. Det var ikke mye om å gjøre, hevder Christiansen.

– Alle kan ha feilskjær, og vi deler ikke ut skyld. Fredrik gjorde det beste han kunne, og da er vi fornøyde, mener Bøkko – og legger til at laget kommer til å gi alt for å sikre bronsemedalje lørdag.

– Vi møter et lag som sikkert har like mye lyst på medalje som vi har.

Kan Norge hamle opp med Nederland om bronsen? Si din mening!

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal