Hevder supertrioen splittes

Sky har dominert årets Tour de France fullstendig. Nå hevdes det at to av de største stjernene er misfornøyde og på vei bort.

14005952

Mark Cavendish (t.v), Bradley Wiggins og Chris Froome utgjør Team Skys største stjerner. Det kan det snart bli slutt på.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

Det er den franske avisen L'Equipe som mener å vite at Mark Cavendish og Chris Froome skal være på vei bort.

Cavendish skal være ønsket av Omega Pharma-Quick Step, mens Froome linkes til Astana.

Vinne på egenhånd?

Froome har gjort en formidabel innsats som sammenlagtleder Bradley Wiggins´ hjelperytter. Han ligger selv på annenplass i sammendraget, og mange mener han kunne vunnet touren i en friere rolle.

Ifølge den franske avisen ønsker han å bytte lag for å få sjansen til å vinne noe på egenhånd.

Mark Cavendish er blitt vant til å vinne fem-seks etappeseiere i Tour de France, men har hatt det tyngre i år.

Verdensmesteren har vel å merke vunnet to etapper, men er blitt stilt i skyggen av lagkameratene og ikke fått like mye hjelp som tidligere år.

– Mark får ikke støtte

Danske Brian Holm er sportssjef i Omega Pharma-Quick Step. Han sier følgende til TV2:

– Selv en blind mann kan se at Mark (Cavendish) ikke får støtte. Når man kjører for Bradley Wiggins og Froome har man ikke et lag som kan trekke for ham.

På spørsmål om hvorvidt ryktene stemmer, svarer han unnvikende.

– Jeg har også hørt de ryktene. Det er klart jeg vil ha Mark Cavendish på laget, hvem vil ikke det?

Både Froome og Cavendish har kontrakt med Sky, som det vil koste dyrt å få løst dem fra.

Siste nytt

 • Eurosport: Glimt-talent på vei bort

  Stortalentet Håkon Evjen kan være på vei til utlandet. Ifølge Eurosport er han i Nederland i forhandlinger med AZ Alkmaar, klubben til de norske landslagsspillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Nettstedet har vært i kontakt med både sportssjef i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan, og hovedpersonen selv. Ingen av dem vil kommentere om en overgang er nært forestående. I høst skal AZ spille Europa League-fotball mot blant annet Manchester United. En overgang vil tidligst skje til nyttår.

  Bodø/Glimts Håkon Evjen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen-rival mister VM

  Regjerende verdensmester på 1500 meter, kenyanske Elijah Manangoi, stiller ikke til start i VM i Doha. Manangoi tok gullet foran Timothy Cheruiyot og Filip Ingebrigtsen i London i 2017. – Det er trist at jeg ikke kan stille opp og forsvare VM-tittelen i Doha, men på grunn av en ankelskade har jeg ikke noe valg. Vi må ta hensyn til karrieren fram mot et OL-år, skriver Manangoi på sin instagramprofil. Dermed er en av Jakob og Filip Ingebrigtsens tøffeste utfordrere ute av dansen. Manangoi vant 1500-meteren i Diamond League-stevnet på VM-arenaen i Doha tidligere i år.

  ATHLETICS-WORLD/M1500
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Grovt hetset av kommentator

  Fotballkommentatoren Luciano Passirani får ikke lenger jobbe som TV-ekspert etter at han søndag kom med en rasistisk kommentar mot Inter-spissen Romelu Lukaku.

  Det var under sending på fotballkanalen TopCalcio24 at Passirani uttalte seg svært uheldig, skriver blant andre AP og BBC. Etter å ha startet med å si at han liker Lukaku og synes Inter har gjort et bra kjøp, kom den italienske fotballeksperten med følgende beskrivelse:

  – Om du går mot ham én mot én, er du død. Du går i bakken. Den eneste måten å stoppe ham på er kanskje å gi ham ti bananer som han kan spise.

  Programdirektør i TopCalcio24, Fabia Ravezzani, sier ifølge BBC at de ikke kunne beholde Passirani som TV-ekspert, til tross for at han beklaget uttalelsen umiddelbart.

  – Herr Passirani er 80 år gammel, og i et forsøk på å gi Lukaku et kompliment brukte han en metafor som viste seg å være rasistisk. Det var et øyeblikks galskap, men vi kan ikke tolerere en slik feil, sier Ravezzani.

  Lukaku spilte sin tredje seriekamp for Inter i helgen. I forrige serierunde, mot Cagliari, ble han utsatt for rasistiske tilrop fra hjemmefansen da han scoret Inters 2-1-mål på straffespark. (NTB)

  Lukaku
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal