Hopp til innhold

- Brekker gjerne beina for publikum

Anders Jacobsen krever høyere fart i hoppbakken, og ofrer gjerne en fot fremfor å lande midt i bakken.

Anders Jacobsen

LANGE HOPP: Anders Jacobsen ønsker større fart i hopprenn slik at hopperne lettere kan underholde publikum med lange hopp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Om jeg hopper 150 meter, gjør det meg ingenting om jeg knekker en fot.

- Vi er i underholdningsbransjen. Om det er det som skal til, tar jeg den støyten med glede, sier en ellers så sindig Jacobsen til NRK, og maner til høyere fart i hoppbakken.

I likhet med landslagssjef Mika Kojonkoski var 25-åringen svært kritisk til juryens beslutning om å sette ned farten foran annen omgang av det tredje hopprennet i den i tysk-østerrikske hoppuka.

Les mer: Femteplass igjen

Kun ett hopp over 120 m

Den dårlige farten preget finaleomgangen, og kun ên mann, vinner Gregor Schlierenzauer, klarte å sveve over K-punktet i Bergiselbakken i Innsbruck på 120 meter.

Den offisielle bakkerekorden i Bergiselbakken er på 134,5 meter.

Nett-TV: Schlierenzauer vinnerhopp i Innsbruck

Video nsps_upload_2010_1_3_15_59_29_2592.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Jacobsen endte som nummer fem, men han går langt i å antyde at juryens hadde skylda for at hopprennet vil gå inn i historiebøkerne som alt annet enn minneverdig.

- Det er ikke gøy å lande midt i hoppbakken, og det tar seg dårlig ut på TV at hele verdenseliten lander mitt på kullen, sier Jacobsen.

Les også: Kvalifisering blåste bort

Slaktet juryen

Mika Kojonkoski

Landslagssjef Mika Kojonkoski var alt annet enn fornøyd over juryen i Innsbruck søndag.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / Scanpix

Landslagssjef Mika Kojonkoski støtter sin elev, og hadde følgende å si like etter hopprennet;

- Juryen var for defensiv - igjen.

- Det er millioner som ser på TV. Men de som kanskje ikke er så hoppinteresserte, bytter heller kanal enn å se på dette, sa Kojonkoski.

NRKs ekspert Arne Scheie hadde også sitt å si under den direktesendte finalen i Innbruck søndag.

- Jeg vil si de (juryen, red.anm) er litt feige når de tar med seg værvarslingen inn i Innsbruck, og ikke tør å få den PR-en for hoppsporten som de greide i Garmisch, sa Scheie.

Les også: Romøren gir opp Hoppuka

- Vanskelig oppgave

Walter Hofer

Renndirektør i FIS, Walter Hofer, forsvarer sin jury.

Foto: Daniel Maurer / Scanpix/AP

Renndirektør i FIS, Walter Hofer, mener juryen har en svært vanskelig jobb med å tilpasse farten til de rådende værforholdene.

- Juryen må verne om sikkerheten og sørge for en rettferdig konkurranse. På samme tid skal konkurransene være attrative for publikum, sier Hofer til NRK og føyer til;

- Med tanke på at man må sørge for gode forhold i over en time, har juryen en svært vanskelig jobb å gjøre.

Les også: Jacobsen på femte i jevnt renn

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da ble det gledestårer på flere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt.

    – Det er så deilig. Jeg har venta lenge. Jeg har tapt for mange finaler nå. Jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. Endelig får jeg vinne for familien. Det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier Patrick Thoresen til TV 2 etter kampen.

    – Jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. Jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. Å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen.

    Dermed er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal