NRK Meny
Normal

Mener Brækhus kan glemme drømmekampen uten Sauerland

Team Sauerland rasler ytterligere med trussel-sablene overfor Cecilia Brækhus (32). Promotorselskapet mener de er de eneste som er i stand til å ordne drømmekampen mot erkerival Holly Holm.

Brækhus og Sauerland

Nisse Sauerland (t.h.) mener Cecilia Brækhus har spolert alle sjanser for å møte Holly Holm ved å kvitte seg med promotoren Team Sauerland.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi er de eneste promotorene som kan få den kampen til å skje, sier Nisse Sauerland til NRK.no.

Team Sauerland nekter å godta at samarbeidet med Cecilia Brækhus er over. Det tyske promotorselskapet står brast ved at den norske bokseren fortsatt er kontraktsbundet til dem , i motsetning til hva Brækhus selv hevder.

Oppgitt over uteblitt Holm-kamp

Holly Holm

Holly Holm ble lenge regnet som Cecilia Brækhus' ultimate motstander, men 32-åringen valgte kampsporten MMA foran å gå i ringen mot Norges boksekjempe. Brækhus har imidlertid aldri gitt opp håpet om at Holm skal gjøre comeback i bokseringen.

Foto: Will Fox

Torsdag uttalte hun seg for første gang om bruddet med de tyske boksearrangørene, som har arrangert Brækhus’ kamper siden 2008.

– De har ikke klart å ordne de kampene jeg har hatt lyst på. Det, i tillegg til mange andre frustrerende ting, er bunnlinjen til hvorfor jeg ønsker å fortsette karrieren for meg selv, sa Brækhus torsdag, og kunngjorde at hun fremover vil fungere som sin egen promotor, godt hjulpet av et nytt norsk støtteapparat.

Den 32-årige bokseren er spesielt oppgitt over at Sauerland til nå har mislykkes i å ordne noe ringmøte med den amerikanske bokseren Holly Holm. Den blonde boksejenta har i årevis vært Cecilia Brækhus’ drømmemotstander.

– Det har vært så mye frem og tilbake med henne. Først skulle det bli kamp, så ble det avlyst. Så pakket jeg omtrent bikinien for å møte henne i Las Vegas, før det ble avlyst på nytt. Det ergrer meg, og det har vært frustrerende, erkjenner Brækhus.

Tror ikke Brækhus klarer seg alene

Brækhus’ avgjørelse om å satse alene har imidlertid Sauerland-teamet liten tro på.

– Vi har forhandlet om Holly Holm-kampen i flere år. Det er vanlig at slike forhandlinger tar tid. Det har skjedd i bokseverden utallige ganger. Jeg vet at dersom kampen mot Holly Holm noen gang skal kunne skje, er vi (Team Sauerland journ.anm.) de eneste promotorene som kan gjennomføre det, varsler Sauerland.

Tyskeren er meget oppgitt over Brækhus’ ønske om å satse solo, da han mener det er et brudd på deres samarbeidsavtale. Sauerland mener Brækhus og hennes nye team neppe har det som skal til for å klare seg i den tøffe boksebransjen.

Brækhus-manager: – Hjelper ikke med trusler

Nisse Sauerland

Nisse Sauerland.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Brækhus’ kommersielle manager Rune Brynhildsen er gjort kjent med Sauerlands uttalelser.

– Det er den samme plata Cecilia har hørt i alle år. Jeg respekterer at de mener de er de eneste som kan arrangere Holm-kampen, og tar det til etterretning. Men det er Sauerland som har spilt seg selv utover sidelinjen her. Cecilia har vært åpen for å fortsette under Sauerland og forhandlet om en ny kontrakt, men har altså ikke blitt enig. Hun har ønsket å få gjennomslag får sine ideer og forslag – det har hun ikke fått. Da hjelper det ikke å komme med trusler som dette, sier Brynhildsen til NRK.no.

Manageren ønsker ikke å spekulere i mulighetene for at et Brækhus-møte med Holly Holm kan bli utfordrende å få til.

– Vi jobber ikke aktivt opp mot motstandere på nåværende tidspunkt. Om det er noen i teamet vårt som kommer til å gjøre det etter hvert, det får tiden vise, sier han.

– Er ikke grådighet

– Sauerland mener du og de andre i Cecilias nye støtteapparat (advokatene Morten Andreassen og John Christian Elden journ.anm.) er grådige og bare ute etter å tjene penger på Cecilia nå som bokseforbudet i Norge virker å bli borte?

– Dette handler aller minst om grådighet. Det handler en helhetlig styring av hennes karriere. Det utsagnet der virker å være deres eneste PR-kort, og det spiller de bevisst på. Dette handler om veldig mye mer enn penger, og det vet at han like godt som meg, svarer Brynhildsen, og legger til:

– Jeg tror nok Sauerland smertelig innser at Cecilias valg om å fortsette alene ikke er tatt over natta. Det er en beslutning som har vokst frem over en lengre periode, sier han.

Cecilia Brækhus har per i dag ingen konkrete planer for når hun blir å se i bokseringen igjen. Manager Brynhildsen er imidlertid sikker på at Brækhus kommer til å bokse i løpet av 2014 – og da uten arrangørhjelp fra Team Sauerland.

Den bergenske bokseren har bokset 24 proffkamper der samtlige har endt med seier.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal