- Blir vanskelig å slå Contador

Og NRKs sykkelkommentator tror på en overraskelse på pallen.

Alberto Contador
Foto: JOEL SAGET / AFP

Det gikk hele femten etapper før den store forhåndsfavoritten Alberto Contador (Astana) kunne ta på seg den gule trøya som viser at han er den beste sammenlagtsyklisten i Tour de France.

Ifølge NRKs sykkelkommentator, Ove Eriksen, blir det vanskelig å frata spanjolen sammenlagtseieren.

- Contador er nå klar favoritt til å vinne årets Tour de France. På gårsdagens etappe opp til Verbier viste han seg som den beste klatreren i feltet og vant som forventet. Han har vært den beste sammenlagtrytteren de siste tre åra, sier Eriksen.

Contador vant søndagens etappe 43 sekunder foran Saxo Banks Andy Schleck.

LES: Resultater 15. etappe

Saxo Banks sportsdirektør, Bjarne Riis, håper nok at Schleck skal parkere Contador på en av de tre siste fjelletappene, men med to minutter og 26 sekunder å ta inn på spanjolen i sammendraget blir det vanskelig.

Les om den 16. etappen (tirsdag) HER .

- Det er synd at Andy Shcleck havnet så langt bak i sammendraget før de virkelige fjelletappene startet, sier Eriksen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Alberto Contador

Spanjolen Alberto Contador (Astana) tar på seg den gule trøya etter søndagens etappe.

Foto: BAS CZERWINSKI / AP

Beundringsverdig av Armstrong

Under hele Tour de France har rivaliseringen mellom Alberto Contador og lagkamerat på Astana, Lance Armstrong, vært et av de heteste samtaleemnene. Søndag viste imidlertid Contador at han er best. Noe annet ville vært meget overraskende, mener Ove Eriksen.

- Det er nesten fire år siden Armstrong syklet på toppnivå og vi kan ikke forvente at han vinner sin åttende Tour de France-tittel. Det er beundringsverdig at han i det hele tatt gjør comeback.

Eriksen tror Tour de France-kjempen Armstrong (amerikaneren vant Tour de France sammenlagt alle årene fra 1999 til 2005, og han har totalt 22 etappeseire) kommer til å få det tøft på de siste fjelletappene.

- På søndagens fjelletappe så vi at Armstrong har trøbbel med å henge med de beste klatrerne, og han skal få slite med å komme på pallen.

Etter søndagens, etappe der Armstrong kom i mål ett minutt og 35 sekunder etter Contador, ligger amerikaneren på 2. plass sammenlagt, ett minutt og 37 sekunder bak lagkameraten.

Den en gang så suverene amerikaneren hadde ikke mulighet til matche rykket til Contador og nå skal den påståtte lederkonflikten i Astana-laget være over. Nå skal Lance Armstorng hjelpe Contador.

- Jeg skal gjøre mitt beste og være en solid lagkamerat, sier Armstrong ifølge AFP .

- Da Alberto stakk viste han at han er den beste rytteren, han viste at han er den beste klatreren. Du vet at når alle andre er helt på grensa av hva de tåler, og du kan rykke - at det er slik du vinner Tour de France, sier Armstrong.

Overraskelsen

Bradley Wiggins

Årets overraskelse i Tour de France er briten Bradley Wiggins (Garmin-Slipstream).

Foto: BAS CZERWINSKI / AP

Contador er favoritt, men bak ham er det flere sterke ryttere som kan kapre de to siste pallplassene.

Årets store overraskelse er den britiske Garmin-Slipstream-rytteren Bradley Wiggins (29). Søndag endte han på 5. plass, 1,06 min bak Contador.

- Wiggins kjørte bra i Giro d'Italia tidligere i år, men han er likevel en stor overraskelse i årets Tour de France. Han er en god banerytter og dermed sterk på tempoetappene, og i likhet med flere andre gode temporyttere viser han nå at han også er en god klatrer, sier Ove Eriksen som mener Wiggins er en outsider til pallen.

- I tillegg tror jeg både Cadel Evans (Silence-Lotto) og fjorårsvinner Carlos Sastre (Cervelo TestTeam) kommer til å henge med i fjellene og kjempe om pallplassene. I tillegg må vi ikke glemme Andreas Klöden.

- Men Alberto Contador må holde fokus for å klare dette, og han kan gå tom slik han gjorde i Paris-Nice, men jeg tror ikke det skjer, sier Eriksen.

- Kjedelig Tour

LES: Boonen brøt Tour de France

NRKs sykkelkommentator mener det gikk for lang tid før den virkelige kampen om sammenlagttrøya startet i årets Tour de France.

- Årets Tour de France har vært litt tannløst. Jeg skulle ønske det var lagt inn noen tøffe klatreetapper litt tidligere i årets ritt slik at de store kanonene kunne startet kampen om den gule trøya tidlig. Det er først nå den virkelig kampen har startet. Det har gjort årets ritt litt kjedelig, mener Eriksen.

Bare uhell kan ødelegge for Hushovd

LES: Cavendish slår tilbake mot Hushovd

LES: - Vi er bedre venner nå

I kampen om den grønne trøya har det imidlertid vært spennende lenge, men etter de siste dagers dramatikk med munnhuggeri og til slutt diskvalifisering har Hushovd nå fått en luke på 18 poeng ned til Mark Cavendish

- Hushovd vinner den grønne trøya så lenge han holder seg unna uhell. Han er i god form og han har så mye rutine at han vet hvordan man skal ta vare på kreftene gjennom Alpene. Hans store mål er å vinne den siste etappen på Champs-Élysées og ta med seg den grønne trøya hjem, det kan han klare, mener Ove Eriksen.

Siste nytt

 • Olympiatoppens OL-mål: 32 medaljer

  – Vår offisielle målsetting for troppen til OL er 32 medaljer, sier toppidrettssjef Tore Øverbø.

  Det kom fram da toppidrettssjefen og hans team i Olympiatoppen holdt et mediemøte onsdag.

  Målet er seks medaljer lavere enn resultatet i Pyeongchang i 2018 hvor Norge tok 39 OL-medaljer.

  Tallknuserne i Nielsen's Gracenote spår at Norge får 22 gull, 13 sølv og ni bronse. Medaljeprognosene er 12 medaljer mer enn Olympiatoppens medaljemål.

  Hvem som kvalifiserer seg til OL blir bestemt mellom 20. desember og 20. januar. OL-troppen vil ligge på rundt 90 utøvere informerer vinteridrettssjef Helge Bartnes.

  Therese Johaug
 • Stempler Solskjær-sak som løgn

  Paul Pogba tar avstand fra The Suns artikkel om at han har et surt forhold til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Han kaller det «falske nyheter».

  Det gjør han i et innlegg på Twitter. Pogba skriver at «store løgner lager overskrifter» og legger ved en skjermdump av The Suns artikkel. Den er stemplet med påskriften «fake news».

  Avisen hevdet onsdag formiddag at Pogba var rasende på Solskjær etter å ha blitt satt på benken fra start i 0-5-tapet for Liverpool søndag. Franskmannen kom innpå rett etter hvilen, men etter et kvarter ble han utvist for en overivrig takling på Naby Keita.

  Pogba mistet også ballen på midtbanen i forkant av Liverpools siste scoring.

  Solskjær er under hardt press, men ligger inntil videre an til å fortsette som United-manager. Neste kamp er mot Tottenham i London lørdag kveld.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Kristiansen forlenger med Brann

  Ruben Kristiansen (33) fortsetter Brann-karrieren også kommende sesong. Det er tredje gang venstrebacken forlenger med bergensklubben.

  – Jeg er veldig glad for at jeg får representere Brann i ett år til, sier Kristiansen til Branns nettsted.

  Veteranen har spilt for laget siden midten av 2015-sesongen. Totalt står han med 162 Brann-kamper.

  Ruben Kristiansen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal