Hopp til innhold

- Bjørn Einar har fått straffen

NRKs hoppekspert, Espen Bredesen, mener Bjørn Einar Romøren sitter igjen med den strengeste straffen etter prøvehoppet i Holmenkollen.

Torgeir Nordby

Torgeir Nordby vil legge saken død.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

På et styremøte i går kveld bestemte skistyret, med Sverre Seeberg i spissen, at rennleder i Holmenkollen, Torgeir Nordby, og lederen i Kollenhopp, Roar Gaustad, skal straffes med en irettesettelse for at de lot Bjørn Einar Romøren hoppe først i nye Kollen.

Espen Bredesen

Espen Bredesen er ikke overrasket over straffen.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

NRKs hoppekspert, Espen Bredesen, er ikke overrasket over straffen.

- Det er vel ikke overraskende at det ikke ble noe mer ut av den saken enn kun det. De ville vel understreke at det var en sak ta opp, og med det poengtere at dette her ville de ikke godta, sier han.

Sammenlignet med straffen Romøren fikk er dette mildt synes han.

- Det må være en bismak å sitte igjen etterpå og vite at Bjørn Einar har fått straffen, mens de ikke har fått annet enn litt dårlig omtale bare, fortsetter han.

- Kan ikke leve med irettesettelsen

Nordby sa i dag tidlig til Aftenposten at straffen var streng, selv om det ikke står noenting om at disiplinærstraffen får konsekvenser for det praktiske arbeidet til hverken han eller Gaustad.

- Jeg kan ikke leve med irettesettelsen og har bedt om et møte med skiforbundets president Sverre Seeberg, sier skiforbundets leder Torgeir Nordby til Aftenposten.

NRK har vært i kontakt med Nordby som ikke vil utdype uttalelsen, men han sendte i dag ut en pressemelding hvor han ser ut til å ha skiftet mening.

- Jeg vurderte saken rundt første testhopper fra mitt ståsted, ut fra mitt ansvarsområde som rennleder med et faglig, sikkerhetsmessing og hoppteknisk perspektiv. Så registrere jeg at andre har vurdert situasjonen annerledes. Jeg tar Skistyrets vedtak til etterretning, og håper med det at det kan skapes endelig ro i saken, skriver han i pressemeldingen.

Ventet reaksjon

Sverre Seeberg

Sverre Seeberg

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Det lå i dagen at det ville komme en reaksjon. Sportssjef Clas Brede Bråthen, uttalte rett etter det famøse hoppet at det ville komme kraftige reaksjoner.

Det ble det for Romøren som ble utestengt i tre verdenscuprenn, og nå får også de ansvarlige bakmennene straff.

Det gleder Bråthen.

- Først og fremst er jeg veldig glad for at skistyret vurderer situasjonen som vi gjør. En klart illojal handling som har satt hoppsporten og skiforbundet i et dårlig lys, sier han til NRK.

Skipresident Sverre Seeberg synes straffen er streng nok.

- Det er faktisk mer alvorlig å få en sak hvor skistyret i grunnen gir en disiplinær forføyning, som en irettesettelse faktisk er, enn det kanskje mange oppfatter, sier Seeberg.

Siste nytt

  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

    Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

    Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

    Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.

    Spain Soccer Champions League
    Foto: Jose Breton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal