NRK Meny
Normal

- Beholder trøya til lørdag

Thor Hushovd er sikker i troen på at han nå kan beholde den gule ledertrøya i Tour de France fram til lørdag.

Video - Jeg beholder trøya til lørdag

- Jeg beholder trøya til lørdag, sier selvsikker Thor Hushovd til NRK.

Den norske sykkelstjernen har også god grunn til å ha stor tro på sine egne ferdigheter. Tirsdag gjorde han ting som egentlig ikke skulle være mulig da han holdt følge med typiske klatrere opp den bratte bakken mot slutten av den tredje etappen.

- Opplevelsen i dag var vondt, vondt og vondt. Jeg måtte selvfølgelig gå sinnsykt dypt. Jeg tror at jeg klare å få ut 100 prosent. Det skyldes toppform og at jeg har den gule trøye på meg, det er veldig motiverende, sier Hushovd videre.

Tror du Thor Hushovd kan beholde den gule trøya flere dager? Diskuter nederst i saken!

Veldig vanskelig

33-åringen endte på sjetteplass på etappen, men fikk samme tid som "fjellgeitene" Alberto Contador, Fränk Schleck, Alexandre Vinokourov og Cadel Evans. Dermed behold Hushovd også den gule trøya han sikret seg etter søndagens lagtempo.

- Det var en av de aller største prestasjonene han har gjort gjennom karrieren, sier Hushovds trener, Atle Kvålsvoll til NRK.

- Fysiologisk skulle det han gjorde være veldig vanskelig ettersom han kjemper mot karer som er 20 kilo lettere enn han, sier mannen som kanskje kjenner Hushovd best.

Etappeseier

Rittet fortsetter de nærmeste dagene med relativt flate etapper, noe som igjen betyr at sjansene for å beholde trøya er stor fram til lørdag. Er Hushovd riktig heldig kan det også skje at verdensmesteren vinner en etappe med den gule trøya.

- Etappene fram til lørdag skulle passe han bra, og på torsdag er det i tillegg en såkalt Hushovd-spurt, forklarer Kvålsvoll videre.

- Vil gjøre alt

Lørdag går rittet over i en litt annen fase når de starter på 415 meter i Aigurande og avslutter på 1275 meter i skistedet Super-Besse Sancy, da er trolig nordmannens tid i ledertrøya en saga blott. Men før det skal han kjempe for å beholde den.

- Han er stolt over å ha den gule trøya og vil gjøre alt for å forsvare den fram til lørdag, avslutter Kvålsvoll.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal