NRK Meny
Normal

Her ser du en favoritt - eller gjør du ikke?

Alexander Stöckl er spent foran sin første hoppuke som norsk landslagstrener. Han mener Anders Bardal er en av favorittene. - Det er jeg ikke, sier Bardal.

Anders Bardal

- Anders Bardal er en favoritt, mener landslagssjefen, men det vil ikke Bardal selv ha sittende på seg

Foto: Anders Engeland / NRK

- Jeg venter meg først og fremst en god innsats av våre hoppere, sier Stöckl, som onsdag møtte hopperne for første gang etter juleferien.

- Hopperne er svært fodt forberedt. Anders Bardal er en av favorittene, og også de andre er i stand til å hevde seg på et høyt nivå. Alle er i fin form, og vi ser virkelig fram mot konkurransene, sier han til NRK, dagen før kvalifiseringen til det første rennet i Oberstdorf.

Anders Bardal selv er ikke helt enig.

- Jeg er en outsider, men ingen favoritt. Selv om det har gått bra de siste tre ukene, gikk det mye opp og ned før det, sier Bardal, som gikk inn i juleferien som verdens nest beste hopper.

- Det er jeg glad for og stolt over, og håper å fortsette der jeg slapp i Engelberg før jul, sier Bardal.

- Føler meg som en outsider

- Østerrikerne sier du er én av favorittene?

- Jeg kan forstå det etter resultatene siste helgene. Men jeg føler meg som en outsider, sier Bardal.

Hopperne har trent lett og ellers hvilt og koblet av i juleferien.Stöckl har tro på at når de nå møter konkurrentene fullt oppladet, skal de kunne sette sitt preg på den 60. utgaven av Den tysk-østerrikske hoppuka.

- Er presset stort på deg og hopperne nå?

- Ja, i den forstand at det er mer spørsmål og interesse fra media. Det tar vi som en utfordring, for det er positivt for sporten. Det vi kan gjøre med det, er å gjøre en best mulig jobb i bakken.

- Bra å ha en favoritt på laget

Stöckl sier at det er bra å ha en av favorittene på laget.

- Selvfølgelig er det mye lettere å komme hit når en av hopperne på laget er blant det største favorittene og kan være i stand til å vinne. Da vet vi at forberedelsene våre er gode, og det er også godt for de andre å vite, sier landslagssjefen.

Han frykter imidlertid vind og vær i åpningsbakken i Oberstdorf.

- Vi må bare jobbe med å holde humøret oppe uansett værforhold. Det viktigste er å ikke gjøre noe ekstra, men å øre det vi har planlagt å gjøre. Forandrer vi på noe nå, kan det lett gi usikkerhet, sier Stöckl.

I sitt livs form

Bardal mener han er i sitt livs form, og at han endelig har fått betalt for alt han har lagt ned. Og han tror det norske laget vil gjøre det godt.

- Hvem vil yppe seg mot deg?

- Arne Scheie sa at det vil stå mellom Østerrike, Bardal og Tyskland. Jeg vil si at det står mellom Østerrike, Norge og Tyskland, pluss en fra Polen. Det er ikke bar jeg som har hoppet bra av oss fra Norge. Tom og Vegard hopper også godt, og både Bjørn Einar og Johan er på vei oppover. Så dette kan bli moro, tror Anders Bardal.

Se hoppkvalifiseringen i Oberstdorf på NRK.no og NRK1 torsdag kl 16.25 og rennet fredag kl 16.30

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal