NRK Meny
Normal

- Avsky for slike handlinger

- Jeg føler avsky for slike handlinger. Det sier kretsleder i Møre og Romsdal Idrettskrets, som ikke vil ha Karl-Arne Johannessen tilbake.

Flere idrettsledere mener Karl Arne Johannessen ikke bør ikke bli valgt til president i Norges Idrettsforbund dersom han stiller som kandidat på Tinget i mai.

- Tillitsbruddet er for stort, sier kretsleder i Møre og Romsdal Idrettskrets Jostein Mo

- Det som er kommet frem nå er så ille at han er diskvalifisert til å ha verv på et så høyt nivå, sier Mo til nrksport.no.

Jostein Mo er en av de sterke kretslederene i Idrettsnorge. Også nestleder i Oppland idrettskrets, Knut Korset, mener idrettens troverdighet ikke tåler Karl Arne Johannessen som leder lenger. I går gikk likevel skipresident Sverre Seeberg langt i å relansere Karl Arne Johannessen som idrettspresident, men uten støtte fra kretsene kan sannsynligvis Karl Arne Johannssen glemme en retur til presidentvervet.

Brutt grunnprinsipp

Johannessen har brutt et av grunnprinsippene i idrettsbevegelsen, mener Jostein Mo.- Han var ikke ikke ærlig i den gjerningen som kom frem nå, og i idretten er det med ærlighet og redelighet et viktig element for å kunne nå lengst mulig. Karl-Arne Johannessen bør ikke nå lenger nå etter det han har gjort, sier Mo.

Som representant for grasrota i iidrettsbevegelsen er Mo både overrasket - og mer enn skremt over det som har skjedd på toppen i organisasjonen. - Når det kommer frem slike ting som dette blir det forundring og til dels avsky for slike handlinger, avslutter han.

Siste nytt

 • Mållaust for Kamaras Crew

  Verken Ola Kamara eller hans lag Columbus Crew makta å score mot Toronto i første conference-finale i MLS-ligaen i natt. Kampen enda 0-0, og Kamara spela heile kampen.

  Returkampen går i Toronto 29. november, og vinnaren går til MLS-finale 9. desember.

  Ola Kamara
  Foto: Aaron Doster / Reuters
 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal