NRK Meny
Normal

- Avsky for slike handlinger

- Jeg føler avsky for slike handlinger. Det sier kretsleder i Møre og Romsdal Idrettskrets, som ikke vil ha Karl-Arne Johannessen tilbake.

Flere idrettsledere mener Karl Arne Johannessen ikke bør ikke bli valgt til president i Norges Idrettsforbund dersom han stiller som kandidat på Tinget i mai.

- Tillitsbruddet er for stort, sier kretsleder i Møre og Romsdal Idrettskrets Jostein Mo

- Det som er kommet frem nå er så ille at han er diskvalifisert til å ha verv på et så høyt nivå, sier Mo til nrksport.no.

Jostein Mo er en av de sterke kretslederene i Idrettsnorge. Også nestleder i Oppland idrettskrets, Knut Korset, mener idrettens troverdighet ikke tåler Karl Arne Johannessen som leder lenger. I går gikk likevel skipresident Sverre Seeberg langt i å relansere Karl Arne Johannessen som idrettspresident, men uten støtte fra kretsene kan sannsynligvis Karl Arne Johannssen glemme en retur til presidentvervet.

Brutt grunnprinsipp

Johannessen har brutt et av grunnprinsippene i idrettsbevegelsen, mener Jostein Mo.- Han var ikke ikke ærlig i den gjerningen som kom frem nå, og i idretten er det med ærlighet og redelighet et viktig element for å kunne nå lengst mulig. Karl-Arne Johannessen bør ikke nå lenger nå etter det han har gjort, sier Mo.

Som representant for grasrota i iidrettsbevegelsen er Mo både overrasket - og mer enn skremt over det som har skjedd på toppen i organisasjonen. - Når det kommer frem slike ting som dette blir det forundring og til dels avsky for slike handlinger, avslutter han.

Siste nytt

 • Stene nummer tre i verdenscupen

  Jenny Stene (20) ble nummer tre i verdenscupdebuten i 10 meter luftrifle søndag. Hun sikret Norges første pallplass i grenen på 23 år.

  – Å debutere med tredjeplass er utrolig sterkt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

  Jenny Stene
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Vivian Cheruiyot vant i London

  Kenyanske Vivian Cheruiyot tok igjen teten med en sterk avslutning og vant London maraton på 2.18.32. Mary Keitany ledet lenge, og lå an til verdensrekord tidlig i løpet, men sprakk mot slutten.

  Brigid Kosgei (Kenya) ble nummer to.

  Vivian Cheruiyot
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • David Weir raskest i spurten

  Britiske David Weir (38) spurtet forbi Marcel Hug (Sveits) og vant London maraton i rullestol for åttende gang søndag.

  Weirs tid ble 1.31.15. Hug fikk samme tid, mens Daniel Romantsjuk (USA) kjørte inn til 1.31.16.

  David Weir c
  Foto: Paul Childs / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: London Marathon
Sportssøndag: London Marathon
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen