Tripić: – Jeg er ingen guttunge lenger

Zlatko Tripić har imponert stort siden han vendte hjem til Sørlandet. – Jeg har blitt voksen nå, og man skal ha forventninger til meg, sier Start-spilleren.

Zlatko til Start

Zlatko Tripić er tilbake på Sørlandet, og sier han har fornyet selvtillit.

– Folk skal forvente av meg, og jeg skal forvente av meg selv. Jeg skal vise på banen at jeg tar ansvar. Jeg er ingen guttunge lenger, sier Tripić (21) til NRK.

13. mars i år satte Zlatko Tripić kursen hjem til Sørlandet. Etter tre år i Molde og Fredrikstad satte den unge lyngdølen signaturen sin på en treårskontrakt med Start.

Ifølge talentet selv har mye skjedd siden han sist satte føttene sine på en eliteseriearena. Mye av æren gir han til Mons Ivar Mjelde og medspillerne.

– Jeg har fått tilbake selvtillit, og har en trener som har vanvittig troa på meg. Spillerne får frem det beste i meg og er flinke til å spille meg i god posisjon, sier Tripić.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Zlatko Tripic

Tripić har kommet godt inn i spillergruppa i Start, og sier han har fått selvtilliten tilbake.

Foto: Anders Holtet / NRK

– Vet godt hva press er

Siden sin ankomst har han imponert stort, og har av Tigerberget blitt kalt «en superstjerne». Spilleren selv tror han skal takle presset fint.

– Jeg har sett, og lært mye i Molde. Når man spiller der blir man vant til presset, sier Tripić.

Du er ikke redd det blir for mye press på deg?

– Jeg vet hvordan det er å ha press på seg, både som et individ og som et lag. Det er noe man må takle på best mulig måte, og det tror jeg skal gå fint.

Lagt gamle dager bak seg

Zlatko Tripic

Tripić har en fortid i Molde, og jubler her for målet som sendte klubben videre til semifinale.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Zlatko Tripić er født i Bosnia, men vokste opp i Lyngdal i Vest-Agder. Han startet karrieren i Lyngdal, men spilte en stund i 5. divisjon for Tonstad.

Etter det gikk turen til Egersund, hvor han fikk et turbulent forhold til daværende Viking-trener Åge Hareide. Da Solskjær og Molde ville ha talentet bestemte han seg raskt for hvor han ville.

Nå har unggutten lagt gamle krangler bak seg.

– Man må legge slike ting bak seg. Sånn er fotballen. Jeg valgte Molde fordi treneren ville ha meg, som er samme grunn til at jeg nå har gått til Start.

Hva er den store forskjellen på å gå fra Molde til Start?

– Det er forventningspresset. I Molde er det forventet at man skal vinne hver kamp, både i Norge og i Europa, sier Tripić.

– En energibunt

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde er godt fornøyd med hva Tripić har tilført spillergruppa.

Foto: Anders Holtet / NRK

Trener Mons Ivar Mjelde er full av lovord om sin nyerverlse, og sier han nå har «kommet hjem til Sørlandet».

– Han er en energibunt, med full fart fremover hele tiden. Han har lyst til å spille god fotball, og jobber veldig hardt, sier Mjelde.

Han synes det er fint å se at en 21-åring kan tilføre laget så mye.

– Han har definitivt noen ferdigheter som er spennende for Start. Har har kommet hit med enorm selvtillit, poengterer Mjelde.

Fornøyd med starten

Siden han ankom Sørlandet og Start har det blitt tre treningskamper. Han har i samtlige blitt ansett som banens beste, og scoret i tillegg mot Stabæk. Talentet selv er godt fornøyd med hva han har fått til.

– Det har vært en positiv overgang for meg. Det er en vanvittig fin gruppe, og jeg har blitt tatt godt imot av alle, sier Tripić.

Se Tripić sin første Start-scoring:

Start vant 2–1 over Stabæk i treningskampen på Sør Arena. Zlatko Tripic og Gudmundur Kristjanson scoret for Start.

Tripić scoret sitt første mål for Start mot Stabæk i en treningskamp i år.