Normal

YouTube-søstre ute med ny musikkvideo

Videoen til Mia og Tuva fra Kristiansand er sett av over 2,5 millioner på YouTube. Nå er søstrene ute med en oppfølger.

Tuva og Mia fra Kristiansand skulle spille inn en sang bare for moro skyld. Nå er musikkvideoen deres sett av halvannen millioner over hele verden.

Mia og Tuva Francke har fått mye skryt for sine særegne stemmer.

Musikkvideoen til den første låta «I won't let go», ble raskt snappet opp på YouTube da den ble lagt ut i høst. Videoen spredte seg i USA og Canada, og hundretusener hyllet stemmene til Mia og Tuva Francke fra Kristiansand.

Videoen er per dags dato sett av 2 576 000 mennesker.

Nå vil de to jentene på henholdsvis 11 og 14 år erobre nettet på nytt.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet, og sangen passer godt til stemmene våre, sier Tuva, den eldste av søstrene, om den nylanserte musikkvideoen.

Se videoen nederst i saken.

Håper på ny YouTube-suksess

I den nye videoen covrer søstrene Brandi Carliles låt «That Wasn't Me». Låtvalget kom etter å ha oppdaget sangen på nettopp YouTube.

– Artisten er ikke særlig kjent, og vi hadde ikke hørt sangen før vi tilfeldig oppdaget den på nett. Derfor synes vi det er ekstra gøy å covre en slik sang, forteller Tuva.

Hun sier de begge er overveldet over responsen på forrige musikkvideo.

– Det er helt sykt å tenke på de høye seertallene den fikk. Jeg klarer ikke engang forestille meg hvor mange alle de menneskene er til sammen.

Tuva og Mia er tildelt penger fra Los-fondet

Mia og Tuva har fått pengestøtte fra LOS-fondet slik at de kan spille inn mer musikk.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Hun tror imidlertid at hun og lillesøster Mia kan nå ut til like mange denne gang.

– Vi var veldig heldige med at amerikanske nettsider plukket opp den forrige videoen. Derfor ligger det nok til tilfeldighetene om den nye videoen får høye seertall eller ikke. Men jeg mener det er fullt mulig å få like stor suksess med denne, sier hun.

Drømmer om å gi ut egen plate

Øystein Aamodt i Lydbølgen studio skryter av de to søstrene. Den nye musikkvideoen ble sluppet denne uka, og Aamodt har tro på nok en suksess.

– Den burde bli like populær som den andre, men det er selvsagt vanskelig å spå. De kler låta godt, og sammen fungerer jentene veldig bra stemmemessig, sier han.

Fremover har de to søstrene planer om å gi ut en ny coverlåt, samt en egenprodusert låt. På sikt er drømmen å gi ut plate med egne sanger.

Hør den nye musikkvideoen her: