Yelawolf til Hove

Den amerikanske rapperen Yelawolf kommer til Hovefestivalen i Arendal til sommeren.

Yelawolf

Yelawolf kommer til Hovefestivalen i Arendal til sommeren.

Foto: Hovefestivalen/pressebilde

Yelawolf er en av de mest omtalte hiphop-artistene i verden akkurat nå og har allerede blitt beskrevet som "den nye Eminem" og rap-musikkens framtid.

Fredag 2. juli spiller han på Amfiscenen på Hove.

– Hiphop og urban musikk har alltid vært en viktig del av musikkprofilen vår, og vi synes det er gøy at vi i år kan by på både legender som Nas og Damian Marley, samt to av de mest aktuelle rapperene der ute, nemlig Drake og Yelawolf, sier Hoves pressetalsmann Gaute Drevdal.

Yelawolf eller Michael Wayne Atha som er hans egentlige navn, kommer fra Alabama og ga tidligere i år ut mix-tapen "Trunk Muzik" til gode anmeldelser.

Han var en av de store sensasjonene på det amerikanske bransjetreffet SXSW tidligere i år, og nylig undertegnet han en platekontrakt med plateselskapet Interscope.

Det er allerede bekreftet at bl.a. The Neptunes kommer til å jobbe med ham på debuten.

Nye Eminem

Yelawolf har blitt sammenliknet med både Eminem og Bubba Sparxxx og har vakt oppsikt med sine usminkede beskrivelser av sin oppvekst og miljøet i sørstatene.

Selv beskriver Yelawolf musikken sin på følgende måte: "… 808’s, rock melodies, country concepts, beer, bitches, drugs, love, hate and American made slum grooves."

NRK Lydverkets Andreas Øverland skrev blant annet om Yelawolf: – Ikke bli overrasket om en hvit gutt fra Alabama med emo-sveis og neck-tattoos er hiphop-fremtiden.

Også Bergens-rapperen Lars Vaular er stor fan: – Yelawolf er den nye rapperen som jeg har blitt mest imponert over de siste årene. Han er et friskt pust. Han er særegen, ekstremt catchy og i tillegg en god tekstforfatter og rapper. Hele pakken. Yelawolf kan bli så stor som han selv vil, tror jeg.

I tillegg til Nas, Drake og Yelawolf blir det en egen hiphop-klubb hver kveld på Hove, der de beste norske hiphop-crewene vil underholde bak miksere og mikrofoner.

Bekreftede artister

Hovefestivalen går av stabelen 29. juni - 2. juli 2010 på Tromøya utenfor Arendal.

Foreløpig er blant annet Muse (UK), Them Crooked Vultures (US), Massive Attack (UK), Arcade Fire (CAN), Vampire Weekend (US), Nas & Damian Jr. Gong Marley (US/JAM), Paramore (US), Dizzee Rascal (UK), Empire of the Sun (AUS), Drake (US), Julian Casablancas (US), Biffy Clyro (UK), Pendulum (AUS), Gallows (UK) og Florence + The Machine (UK) bekreftet.