NRK Meny
Normal

Vraker nye ambulanse-kart

Sørlandet sykehus vraker et nytt kartsystem etter at ambulanser flere ganger har kjørt feil.

Ambulanse

Korrekt kart-system trengs for at ambulansene skal komme raskest mulig fram til skadde og syke mennesker. Nye kart fungerte ikke optimalt for ambulansene ved Sørlandet sykehus - derfor tas de gamle kartene fram igjen. (ill.bilde)

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Ole Georg Vinorum

Klinikksjef Ole Georg Vinorum mener at problemene de nye kartene medførte ble for store til at sykehuset kunne anbefale videre bruk av dem. (arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Et splitter nytt kartsystem i ambulansene vrakes etter kort tids bruk. Kartsystemet har ført til at ambulanser flere ganger har kjørt feil under utrykning.

Det sa klinikksjef Ole Georg Vinorum på et styremøte på sykehuset i dag.

– Vi får en tilbakegang til det gamle kartsystemet, men vi får en oppgradert utgave av det systemet.

Må kvalitetssikres bedre

Etter at det nye og moderne kartsystemet hadde sendt flere ambulanser feil vei, valgte sykehuset for få uker siden å ta en tenkepause.

Kartproblemene skal ikke har påført pasienter ytterligere skader. Men i dag ble det likevel klart at problemene ambulansesjåførene har hatt for å finne fram til riktig adresse, ble for store. Sykehuet innser at kartene ble tatt i bruk uten tilstrekkelig kvalitetssikring.

– Vi snakker om å gå et skritt tilbake i utviklingen. Vi kommer til å bruke året på å kvalitetssikre det før det blir innført på nytt, sa Vinorum i januar.

I løpet av to uker skal det gamle systemet være tilbake på plass i sykehusets 31 ambulanser.