NRK Meny
Normal

Veier stengt av flom

Kraftig nedbør i østre deler av Aust-Agder skaper problemer. Flere veier er stengt på grunn av store ødeleggelser.

Riksvei 418 ødelagt av store nedbørmengder
Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Statens vegvesen melder at riksvei 351 mellom Søndeled og Øysang og fylkesvei 6 Daleveien ved Søndeled fremdeles er stengt på grunn av flom.

Riksvei 418, den gamle europaveien mellom Akland og Brokelandsheia, i formiddag er åpnet igjen etter å ha vært stengt etter ras ved Søndeled.

Politiet advarer dessuten mot vannplaning ellers i Aust-Agder på grunn av mye nedbør.

 

136 mm nedbør

Det siste halvannet døgnet har har det falt så mye som 136 mm nedbør i Risør. Det gikk ut over både veier, hus, hager og butikker.

Og statsmeteorolog Håkon Melhus ved Meteorologisk Institutt forteller at det vil fortsette å regne like mye fram til i morgen tidlig. Mest nedbør er ventet i innlandet.

Hus uten veiforbindelse

Det har vært ekstreme nedbørsforhold i natt og i dag morges. Særlig i Risør og Gjerstad- området har det kommet store mengder .

Også flere private veier er rast ut. Blant annet er den privat veien på Homme i Søndeled fullstendig ødelagt etter det store regnfallet. Tre bolighus er nå uten veiforbindelse, og beboerne må gå en kilometer for å komme til nærmeste vei.

Kjell Moland sier til NRK Sørlandet at han aldri har opplevd maken til regnvær i løpet av de 18 årene han har bodd der.

- Sjekk båten

Flere politipatruljer har vært ute og sjekket forholdene langs kysten. Mange båter er fulle av vann og Bård Austad oppfordrer båteiere i Risør og Tvedestrand-området til å sjekke båtene sine.

- De bør sjekke båtene slik at de ikke går ned, sier Austad.

 

Gang- og sykkelvei under vann
Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

 

Veien ødelagt etter flom
Foto: Erik Wiig Andersen / NRK