Hopp til innhold

Vjakhireva-show var ikke nok – Vipers tapte for Esbjerg

11 mål fra Vipers' Anna Vjakhireva var ikke nok. Esbjerg scoret i siste sekund, og slo Vipers 38–37 og vant «slaget om Skandinavia».

Anna Vjakhireva

Anna Vjakhireva scoret hele 11 mål mot danske Esbjerg. Men det holdt ikke til poeng.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers-spiller Anna Vjakhireva var kampens store spiller, med sine 11 mål. Men de tidligere Vipers-spillerne Nora Mørk og Henny Reistad ledet an, da dansk-norske Esbjerg slo Vipers Kristiansand 38–37 i Mesterligaens gruppe B i Aquarama lørdag kveld.

– Vipers har store problemet med forsvaret. Offensivt er Vjakhireva arkitekten, sier NRKs håndballekspert Peder Langfeldt.

– Første omgang ødelegger for oss. Der følger vi ikke taktikken i det hele tatt, sier keeper Katrine Lunde.

– Et tap er et tap. Vi er ikke fornøyd. Men jeg er stolt over hvordan jentene hevet seg i andre omgang. Moralen vår var god, sier Vipers-trener Tomás Hlavaty.

Etter å ha ligget fem mål bak til pause, kom Vipers tilbake og trodde de hadde sikret uavgjort ti sekund før slutt. Men tidligere Vipers-spiller Reistad ville det annerledes. I siste sekund satte hun inn seiersmålet, til 38–37 til Esbjerg.

– Jeg ser at tiden holder på å renne ut, og da er det bare å få en avslutning på mål. Ekstremt deilig å se at den gikk inn, sier Reistad.

Henny Reistad

Esbjergs norske stjernespiller Henny Reistad scoret åtte ganger. Det siste målet satte hun inn i siste sekund, og sikret dermed to poeng til det danske laget.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mens Vjakhireva ledet an for Vipers, var det den norske trioen Nora Mørk, Henny Reistad og Kristine Breistøl som var toneangivende for danskene. Mørk scoret 9 ganger, mens Reistad og Breistøl satte 8 baller hver i nettet bak Katrine Lunde.

– To av de beste lagene

Både Esbjerg og Vipers er to av lagene mange tror ender i Final Four-sluttspillet i Budapest til våren.

– Vipers har et lag som absolutt skal være med i Final Four. Og i dag sender vi et signal om at vi absolutt blir å regne med. Det er kult, sier Esbjerg-spiller Mørk.

Esbjergs Nora Mørk mot gamle lagvenninner i Vipers Kristiansand.

Nora Mørk var med på å vinne over gamle lagvenninner, men sier ingenting i Mesterligaen blir avgjort i september.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Det blir utrolig tøft. Vi har ingen walkover-kamper i gruppa i år. Men jeg håper vi kan ha en positiv utvikling, for da lover det godt, sier Vipers-spiller Silje Waade.

– Det er to av de beste lagene som spiller her. Og angrepshåndballen som blir vist, er fantastisk. Men Vipers spiller mye på Vjakhirevas kvaliteter. Esbjerg spiller mer som et lag, sier NRK-ekspert Langfeldt.

– Anna er en ekstraordinær spiller. Hun kan alltid overraske. Men vi er et lag, og vi trenger å se på sluttresultatet, sier Hlavaty.

Marerittstart for Vipers

Hjemmelaget åpnet scoringsballet med kveldens første mål, signert Jamina Roberts. Men så var det bom stopp. Skuddbom fra Lois Abbing, Jana Knedlikova, Lysa Tchaptchet, Anna Vjakhireva og Robert sørget for fem mål på rad for «norske» Esbjerg.

Anført av norske Nora Mørk, Henny Reistad og Kristine Breistøl gikk det danske laget opp i en 6-1-ledelse.

Da var Vipers-trener Tomás Hlavaty nødt til å ta en tidlig timeout etter snaue åtte minutter. Det hjalp litt. Lagene holdt følge ut omgangen. Esbjerg ledet 20–15 ved pause.

Vipers-trener Tomas Hlavaty

Vipers-treneren var ikke fornøyd med første omgang. Men han var stolt over hvordan Vipers-spillerne kjempet seg tilbake i andre omgang.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Rødt kort til Vipers

Vipers' stjernespiller Anna Vjakhireva tok ansvar i starten av andre omgang. Russeren satte fire baller i nettet i løpet av åpningsminuttene, og etter åtte minutter var stillingen 22–25.

Alle de snaue 2200 tilskuerne i Aquarama øynet håp.

Etter ni minutter fikk Vipers' strekspiller Lysa Tchaptchet direkte rødt kort, etter å ha truffet Nora Mørk i ansiktet med en arm. Dommerparet måtte bruke VAR for å avgjøre om det var rødt kort eller ikke.

Vjakhireva med målshow

Vjakhireva fortsatte å sette ballen i mål, og sakte, men sikkert var Esbjergs femmålsledelse tatt igjen. Etter 15 minutter i andre omgang var Vipers bare ett mål bak, 27–28.

Deretter fulgte lagene hverandre i en periode.

Syv minutter før slutt var det likt. Lois Abbingh satte ballen i mål til 34–34.

I sluttminuttene viste Esbjerg seg som det beste laget, og vant til slutt 38–37 etter at Reistad scoret i kampens siste sekund.

Veien videre

Kampen var Vipers' fjerde i årets Mesterliga. Klubben som har vunnet turneringen tre år på rad står nå med to seire og to tap. Esbjerg har tre seire og ett tap. Esbjerg ligger på tredjeplass, med like mange poeng som topplagene Krim og Ikast som møtes søndag. Vipers ligger på femteplass, to poeng bak Esbjerg. De to beste lagene i gruppa går direkte til kvartfinale, mens de fire neste lagene går til playoff om kvartfinale.

NRK Sørlandet
Spiller nå
Her stjeler beveren ved 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 1,1 kr
Dyrest kl. 18 1,88 kr

Strømkostnader nå

Med strømstøtte

  • Steke pizza 0,2 kr 25 min.
  • Dusje 2,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Okt 2022 – okt 2023
    + 8,5 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %