Vitner så noen løpe fra brannstedet

Politiet ber flere vitner om å melde seg etter at noen vitner forteller at de har sett to personer løpe fra Henrik Wergelands gate opp mot Kirkegata da brannen brøt ut.

Brannruin Henrik Wergelandsgate

Henrik Wergelands gate 5 er brent helt ned til grunnen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Politiet i Agder politidistrikt ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett noen løpe fra Henrik Wergelands gate 5 i tidsrommet da brannen brøt ut.

Like etter klokken 02.00 (etter at klokka er stilt tilbake) natt til søndag ble en politipatrulje i Kristiansand sentrum gjort oppmerksom på av en forbipasserende at det brant i Henrik Wergelands gate. Da politipatruljen ankom stedet var det full fyr i Henrik Wergelands gate 5.

(Artikkel fortsetter under bildegalleriet)

Brannruin Henrik Wergelandsgate
Foto: Odd Rømteland / NRK

Full etterforskning

Totalt ni politipatruljer ble dirigert til stedet. Hovedredningssentralen ble kontaktet og et Sea King redningshelikopter ble sendt til Kristiansand.

Kristiansand brann og redning (KBR) stilte med totalt 28 brannkonstabler, inkludert mannskaper fra Søgne og Songdalen og Vennesla.

– Det er iverksatt full etterforskning i saken og krimteknikere har jobbet på stedet i natt og vil fortsette arbeidet gjennom søndagen, sier politistasjonssjef Ole Hortemo i Kristiansand.

Vil ha bilder og video

Hortemo sier det er ukjent hva som er brannårsaken, men at politiet holder alle muligheter åpne.

– Vi har snakket med vitner som forteller at de har sett to personer løpe fra Henrik Wergelands gate opp mot Kirkegata da brannen brøt ut. Dette er svært interessante opplysninger for politiet, og vi ønsker å komme i kontakt med andre som kan ha informasjon i saken.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som sitter på video eller bilder i forbindelse med brannen.

Vitner som har informasjon bes om å ta kontakt med politiet på telefon 02800 eller direkte til politistasjonssjef Ole Hortemo på telefon 911 86 342.

NRK sendte direkte fra brannstedet klokka 09.00. Den sendinga kan du se her:

Ekstra nyhetssending om brannen i Kristiansand.