NRK Meny
Normal

Vipers til kvartfinale med tap i Polen

Vipers Kristiansand var fjerde norske lag som tapte borte i europacupene håndball for kvinner lørdag, men det eneste som kunne juble. Tremålstap i Polen holdt til kvartfinaleplass i cupvinnercupen.

Vipers jubel

Vipers tapte 22–25 mot Selgros Lublin i cupvinnercupen. Likevel vinner de sammenlagt etter to kamper 50-47. Returkampen ble spilt på bortebane i Polen. Dermed er Vipers videre til kvartfinalen.

Foto: Terje Refsnes

Vipers ledet ved pause, slik både Tertnes og Glassverket gjorde i Danmark tidligere på dagen. Med 12-8-forsprang, og seks mål å gå på fra første kamp, så alt ut til å være avgjort i kampen mot Lublin.

Det polske hjemmelaget ville ikke være med på det, og Lublin vendte til seier 25-22. Likevel var ikke laget i nærheten av å skaffe seg marginen som skulle til for å ta seg videre, og det er Vipers som er med i kvartfinaletrekningen tirsdag.

Vilde Jonassen var toppscorer for Vipers i Polen med seks mål.

Vipers vinner sammenlagt etter to kamper 50-47. Returkampen ble spilt på bortebane i Polen. Dermed er Vipers videre til kvartfinalen.

– Det er bare sykt deilig. Detet var gøy. Nå gleder vi oss til trekningen til uka, sier sportssjef Peder Langfeldt i Vipers etter kveldens kamp.

Tidligere lørdag forsvant Glassverket ut av samme turnering med ettmålstap mot Viborg på Jylland, mens Tertnes sa farvel i EHF-cupen med tremålstap mot Odense på Fyn. Larvik måtte også se seg slått i sin mesterligakamp i Ungarn, der FTC Hungaria vant 20-27.