Vipers på vei mot semifinale i EHF-cupen

Vipers Kristiansand gjorde jobben på hjemmebane i kvartfinalene i EHF-cupen i håndball, og har en fot i semifinalene etter 26-17-seier mot franske Brest lørdag.

Vipers Kristiansand – Brest Bretagne 26-17

Storseier for Vipers i første kvartfinale i EHF-cupen mot franske Brest Bretagne.

Serieleder i norsk eliteserie, Vipers Kristiansand, sikret seieren etter solid andre omgang. Vipers ledet med to mål til pause, men økte forspranget kraftig de siste 30 minuttene.

Med 26-17-seier skal det mye til om ikke Vipers Kristiansand avanserer i turneringen.

Kvartfinalen i EHF-cupen i håndball Vipers-Brest.

Jubel: Serieleder i norsk eliteserie, Vipers Kristiansand, sikret seieren og kunne slippe jubelen løs etter en solid andre omgang på Aquarama i Kristiansand.

Stor prestasjon

– Dette er en prestasjon som er større enn folk er klar over. Vi maltrakterer noen av Europas beste håndballspillere, sa Vipers-trener Kenneth Gabrielsen da kampen var over.

Veteranen Kristine Lunde Borgersen ble Vipers' toppscorer med åtte mål, mens Linn Jørum Sulland og Györ-klare Kari Brattset noterte seg for fem scoringer hver.

– Jeg er stolt av laget og veldig fornøyd, sier toppscorer Lunde-Borgersen, og legger til:

– Nå blir det vanskelig å slå oss.

Kristine Lunde Borgersen ble Vipers' toppscorer med åtte mål, mens Linn Jørum Sulland og Györ-klare Kari Brattset noterte seg for fem scoringer hver.

Mulig norsk møte

Larvik og Vipers møter hverandre i semifinalen dersom begge de norske lagene tar seg videre fra kvartfinalen. Skulle det skje, vil de to lagene møtes tre ganger på en uke, med seriekamp mellom semifinalene.

Semifinalene spilles i første halvdel av april. Dersom Larvik tar seg videre fra kvartfinalen vil laget få hjemmekamp først i semifinalen.

Larvik har imidlertid en solid jobb foran seg i returoppgjøret etter 21-28-tap mot danske Viborg i første kamp lørdag.

Vanskelig utgangspunkt

Hjemmelaget Viborg ledet kun 9-8 etter en målfattig første omgang, men festet grepet om kampen etter pause. Med et knapt kvarter igjen av kampen hadde de danske jentene et forsprang på åtte mål.

Larvik fikk senket forspranget til sju mål før kampslutt, men har et vanskelig utgangspunkt for returoppgjøret i Larvik neste helg.

Kristine Breistøl ble Larviks toppscorer i kampen med seks mål. Tine Stange og Thea Mørk noterte seg for fire mål hver.