Ville rane pizzabaker

De tre ungommene som er tiltalt for ranet av Sparebanken Pluss ved Rona i Kristiansand 19.juli i år, hadde egentlig tenkt å rane en pizzabaker.

Her raner 15-åringen Sparebanken Pluss i Rona i Kristiansand.

Her raner 15-åringen Sparebanken Pluss i Rona i Kristiansand. Gutten er en av fem ungdomskriminelle som sitter på tiltalebenken i Kristiansand tingrett.

Foto: Overvåkingskamera

Dette forklarte 16-åringen fra Mandal som sammen med fire andre ungdommer i alderen 15 - 20 år sitter på tiltalebenken i Kristiansand tingrett.

Endret ransplanen

Planene om å rane pizzabakeren ble lagt på is da et voksent par stoppet dem og spurte om de hadde planer om å rane noe. Ungdommene bestemte seg da for å rane banken i stedet.

Den tiltalte 16-åringen innrømmet at de sjekket om døra på pizzakiosken var låst. Det var den. Han forklarte at det var 15-åringen som skulle rane kiosken. Plan B var å rane banken som ligger i nærheten.

16-åringen har under sin forklaring flere ganger sagt at han ikke husker lenger. Det fikk frem smil og smålatter fra de andre guttene.

Tre av ungdommene er tiltalt for ranet av Sparebanken Pluss 19. juli.

Slo til tilfeldig

Ran av to bensinstasjoner og ranet av en bussjåfør på Hånes i juli er også med i tiltalen.

Før angrepet på bussen like før midnatt 14. juli var planen å rane en butikk på Hånes. Ifølge 15-åringens forklaring hadde de sett seg ut Joker-butikken, men den var stengt. Så prøvde de Kiwi, men også den butikken var stengt.

Dermed falt valget på bussjåføren som ble truet med en stokk. 15-åringen forklarte at han ikke oppfattet at sjåføren ble redd under ranet.

Tilstår det meste

De fem guttene innrømmer de aller fleste forholdene i tiltalen mot dem da rettssaken startet i Kristiansand tingrett tirsdag.

Aktor påpeker at ungdommene innrømmet mer da de møtte i retten enn de tidligere har gjort i politiavhør, skriver fvn.no. Ran av to bensinstasjoner og ranet av en bussjåfør på Hånes 14. juli er også med i tiltalen.

Den første dagen i retten er satt av til å høre de fem tiltaltes forklaringer.

To av ungdommene bor på barnevernsinstitusjon.