NRK Meny
Normal

Ville felle og marinere jenter

Den såkalte "Kannibalen" i Kristiansand er tiltalt for fem tilfeller av skremmende adferd mot unge jenter. 17. desember må han møte i retten for truslene.

Kannibalens bolig

Fra denne boligen på Grim i Kristiansand kontaktet og truet 30-åringen flere unge jenter via nettet.

Foto: Lars Eie / NRK

Den 30 år gamle mannen er tidligere domfelt for kannibaltrusler mot kvinner og overgrep mot barn.

Nå er han igjen tiltalt, etter at han i juli og august ville drepe og spise fire 16-åringer og en 18-åring, som han kom i kontakt med via pratekanaler på nett.

"Kvinner har mørest kjøtt"

I tiltalen fra Agder politidistrikt kommer det fram at "Kannibalen" i august kontaktet ei 16 år gammel jente via en pratekanal og at han ville "jakte og felle henne" slik at han kunne steke og spise kroppen hennes.

LES OGSÅ: Ville spise småjenter

Videre skrev han til jenta at kvinnekjøtt er best og mørest og spurte henne hvor mye kjøtt hun hadde på kroppen.

Han snakket også med 16-åringen om å grille, marine og fryse ned menneskekjøtt.

Ville lage dokumentar

Samme måned sendte "Kannibalen" flere ganger e-post til ei 18 år gammel kvinne og spurte om hun ville la seg drepe og spise i en dokumentarfilm han skulle lage.

LES OGSÅ: "Kannibalen" fortsatt farlig

Han beskrev detaljert for henne hvordan drapet og spisingen av henne skulle skje og argumenterte flere ganger for at hun burde dø for hans prosjekt.

Ønsket å grille 16-åring

30-åringen kontaktet også ei anna 16 år gammel jente og spurte om han kunne få spise henne. Han snakket til henne om å kle henne naken, grille og spise henne.

Han fortalte henne via pratekanalen MSN at han var synsk og at han kunne forutse at hun kom til å bli voldtatt, drept og dumpet i havet.

I løpet av juli og august kontaktet han en fjerde jente, også en 16-åring, via MSN og sa flere ganger at han ønsket å spise henne. Han spurte henne om hun hadde hatt samleie med gutter og eventuelt hvor mange gutter hun hadde hatt samleie med.

LES OGSÅ: Slapp "kannibalen" fri på nettet

Alle truslene 30-åringen er siktet for, skjedde mens han var løslatt på prøve på en rekke betingelser: Blant annet at han ikke skulle kontakte jenter under 16 år og at kriminalomsorgen skulle begrense tilgangen hans til data og Internett.

Video nsps_upload_2009_9_30_19_3_15_2893.jpg

Beboerne på Grim i Kristiansand reagerer på at 'Kannibalen' ble plassert i deres nærområde, uten at de hadde fått beskjed om det. Se video ved å klikke på bildet.

Sa han visste hvor hun bodde

I august kontaktet "Kannibalen" også ei femte jente, også en 16-åring, på internettsiden Nettby.no med spørsmål om han kunne få spise henne. Han sa til henne via MSN at han hadde drept og spist ei kvinne og at kvinnekjøtt smakte best fordi kvinner hadde saftigere kjøtt.

LES OGSÅ: Vi si opp leieavtale

Han fortalte at han var synsk og sa at hun kom til å dø når hun var 35 år og at hun kom til å få kreft. Senere endret han det til at hun kom til å dø når hun var 20 år fordi en kannibal kom til å spise henne. Han uttalte at ønsket å få
kjønnsorganet hennes etter at hun var død for å henge det på veggen.

Han spurte henne om hun ville dø og bli spist slik at han kunne filme det når det skjedde, og han fortalte at han hadde funnet ut hvor hun bodde.

Kan ikke be om forvaring

Ingrid Thorsen

Politiadvokat Ingrid Thorsen.

Foto: Sandbakk, Per-Kåre / Per-Kåre Sandbakk/NRK

Politiadvokaten har altså nå tatt ut tiltale mot mannen og 17. desember må han møte i Kristiansand tingrett. Der risikerer han å bli dømt til to år i fengsel.

Aktor vil også kreve erstatning for jentene som er blitt truet og inndragninga av mannens mobiltelefoner og datamaskiner.

Men det er uaktuelt å be om forvaring, ifølge politiadvokat Ingrid Thorsen.

– Kravene til forvaring er at forbrytelsen skal ha en viss grovhet og de forholdene han står tiltalt for nå kvalifiserer ikke til forvaring, sier Thorsen.

NRK har ikke greid å komme i kontakt med 30-åringens advokat i dag.