NRK Meny
Normal

- Baneheia må vernes

Baneheia i Kristiansand skal beskyttes mot utbyggingskåte lokalpolitikere.

KrF-politiker Grete Kvelland Skaara vil verne Baneheia

KrF-politiker Grete Kvelland Skaara vil verne Baneheia

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Grete Kvelland Skaara KrF

Grete Kvelland Skaara vil at Staten overtar ansvaret for byens høyt skattet turområde.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Et knapt flertall av  dagens formannskap i Kristiansand vil verne det populære turområdet og dermed overlate framtidige beslutninger til nasjonale myndigheter.

Kristelig Folkepartis Grete Kvelland Skaara sier det i dag er altfor lett for lokalpolitikerne å vedta utbygginger i Baneheia.

- Det skal så lite til når det kommer nye politikere. Med et enkelt pennestrøk kan utbygging vedtas, sier Kvelland Skaara.

Staten får ansvaret

Grete Kvelland Skaara fikk i Kristiansand formannskap med seg et knapt flertall, sju mot seks stemmer,  som vil jobbe for at Baneheia blir landskapsvernområde. Det innebærer at de viktigste beslutningene flyttes til Oslo.

Høyre-politiker Inger Skeie Hansen  protesterte. - Jeg stoler på byens befolkning. Vi trenger overhodet ikke overlate dette til Staten. Vi har tatt vare på Baneheia til nå - og kommer fortsatt til å gjøre det, sier Skeie Hansen, som tapte avstemningen i formannskapet.

Grete Kvelland Skaara stoler mer på Staten enn på lokalpolitikerne. - Det skal så lite til - et enkelt flertall i bystyret vil kunne åpne for bygging, sier hun.