Vil servere alkohol fra klokken 12.00

Kristiansandsfestivalen, Dark Season, har fått skjenkebevilling for tidsrommet mellom 17.00 og 01.00, men ønsker å starte alkoholserveringen allerede klokka 12.00.

Dark Season

Bilde fra Dark Season i 2010 da De Lillos gjestet Kick scene i Kristiansand.

Foto: Sigtor Kjetså, NRK

Sosialtjenesten i Kristiansand kommune stiller seg negative til festivalledelsens søknad om utvidet skjenketid.

Dark Season har tidligere kun arrangert konserter på allerede etablerte skjenkesteder. I år har de i tillegg konserter i et eget telt på Torvet i Kristiansand, og søkte derfor om skjenkebevilling. I første runde fikk de godkjent søknaden om skjenkebevilling fra 17.00 - 01.00, fredag 27. og lørdag 28.oktober. Nå har de søkt om å få skjenke alkohol fra klokken 12.00.

Negative til utvidelse

Sosialtjenesten i Kristiansand kommune er negative til å utvide skjenketidene på arrangementet. I et notat til kommunen uttales det blant annet at arrangementet bør ha høyere aldersgrense.

– Andre festivaler, som for eksempel Palmesus, er også gitt slik bevilling, men det er da knyttet til spesielle VIP-områder med egen aldersgrense på 20 år og begrenset tilgang, står det i notatet.

Videre poengeteres det at det å gi en generell adgang til å servere alkoholholdig drikke gruppe 3, som gjelder alkoholholdig drikke med alkoholprosent fra og med 22%, medfører at hele arrangementet bør ha 20 års aldersgrense.

Er i dialog

Liv Håland og datteren Nina Håland er klar for Dark Season 2007

Prosjektleder og sponsorkontakt, Nina Håland (t.h), sammen med festivalsjef, Liv Håland.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

Prosjektleder og sponsorkontakt for Dark Season, Nina Håland, opplyser til NRK at de ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt, da de er i dialog med kommunen.

Skjenketid for brennevin er i Forskrift for salgs- og skjenkebevilinger i Kristiansand kommune satt til kl. 13.00 - 02.00.