Vil tiltale etter drukning

Politiet vil tiltale tre menn i 20-årene etter at 25 år gamle Asbjørn Hovet fra Kristiansand hoppet i Otra og druknet i juli i fjor. Mennene er siktet for å ikke ha vist tilstrekkelig omsorg for Hovet.

Video nsps_upload_2010_2_5_19_49_43_1316.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dykkere fant 25-åringen i Otra etter at han hadde vært savnet i flere dager. Nå har politiet bedt Statsadvokaten om å ta ut tiltle mot tre menn fordi de ikke meldte fra til noen om at 25-åringen hadde hoppet i elva. SE VIDEO VED Å KLIKKE PÅ BILDET.

Etter en krangel noen hundre meter unna Otra, løp 25 år gamle Asbjørn Hovet med flere menn løpende etter seg og hoppet i elva og druknet i slutten av juli i fjor.

Tre av mennene som løp etter Hovet har i snart et halvt år vært siktet for ikke å ha vist tilstrekkelig omsorg for Hovet da han havnet i elva.

Fredag ble etterforskninga avsluttet, og NRK vet at politiet har bedt Statsadvokaten i Agder om å tiltale de siktede. Dette vil ikke politet bekrefte.

I løpet av de neste ukene skal Statsadvokaten avgjøre om de siktede mennene på 20, 21 og 24 år blir tiltalt. Dersom det skjer risikerer de fengsel i opp til seks år. En strafferamme som er høyere enn for uaktsomt drap.

– En lettelse

Torgeir Hovet

Far til Asbjørn Hovet, Bjørn Hovet, sier det er en lettelse at noe nå skjer i saken.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Seks måneder er gått siden 25-åringen ble funnet druknet i Otra. Torgeir Hovet var fredag tilbake ved elvebredden der sønnen druknet, for første gang siden sønnen ble funnet.

– Det er uvirkelig å stå her og tenke på at de holdt på å lete etter han akkurat her, og at de fant ham noen dager etter.

Nå er familien glad for at etterforskninga er over, og Torgeir Hovet er glad for at saken nå kommer opp.

– Det føles som en lettelse, for det skjer noe. Jeg vet ikke hva som skjer videre, men man føler i alle fall at man har kommet litt videre, sier Hovet til NRK.

– Alvorlig og komplisert

Saken mot de fire andre som hadde status som mistenkt i saken er henlagt.

Først mente politiet det ikke var noen grunn til å tro at det lå noe kriminelt bak drukninga, men sprikende vitneforklaringer fikk politiet til å skifte mening.

Svein Kjetil Stallemo

Svein Kjetil Stallemo forsvarer 20-åringen.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Politiet mener det er flere grunner til at de siktede burde ha sett alvoret i situasjonen - og hentet hjelp. I stedet meldte de seg ikke før 25-åringen hadde vært savnet og etterlyst i flere dager.

20-åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, sier hans klient fortsatt mener han ikke har gjort noe galt.

– Det er en alvorlig sak. Bestemmelsen i seg selv har ikke mye spor av seg i rettspraksis, så det er en komplisert juridisk sak. Men det forandrer ikke det standpunkt at min klient står fast på at han ikke har gjort noe galt, og ikke har noe å frykte, sier Stallemo.