Hopp til innhold

Vil ta sluttspillet til Sørlandet

Vipers og ØIF Arendal ønsker å bli vertskap for sluttspillet i håndball. – Vi tror dette er veldig realistisk, sier Per Carsten Michelsen i ØIF.

Per Carsten Michelsen

Hit vil sportslig leder i ØIF Arendal, ha sluttspillet i håndball de neste årene.

Foto: Leif Dalen / NRK

Kristiansand og Arendal kan bli vertskap for sluttspillet i håndball de neste tre årene.

Opplegget ble presentert for norsk topphåndball i går, og alle de 24 eliteserieklubbene skal være positive til planene, ifølge sportslig leder i ØIF, Per Carsten Michelsen.

Inspirert av Champions League

– Klubbene synes dette var en god ide, og de synes det var forfriskende at vi tør å satse. Vi må sette oss ned til uka og se på inntekter og utgifter, og hvis klubbene liker det de ser så blir dette sendt over til håndballforbundet. Det er de som tar beslutningen, sier han.

Terje Marcussen

Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, kom opp med ideen.

Foto: NRK Sorlandet / NRK

Michelsen forteller at ØIF og Vipers samarbeider om en sluttspill-modell som ligner på Final Four i Champions League.

– Vi har sett hva de gjør i Champions League, og vil prøve å lage en norsk kopi. Men kvinnene spiller sine kamper i Kristiansand, og mennene spiller i Arendal, sier Michelsen.

Planene stopper imidlertid ikke der.

Sluttspillet skal avsluttes med en felles tv-sendt håndballgalla i Arendal kulturhus. Michelsen ønsker «skikkelig håndballfest-weekend», med artister og et fullsatt publikum, dersom alt går etter planen.

Og det tror han det gjør.

– Vi tror dette er veldig realistisk, og at det kanskje kan skje allerede neste sesong, sier han.

– Dette vil løfte norsk topphåndball

Ideen om et sluttspill kom fra daglig leder i Vipers, Terje Marcussen. De to klubbene satte seg sammen, og de mener de er kommet frem til en plan de har stor tro på.

– Vi har et godt konsept, og vi er helt overbevist om at dette vil løfte topphåndballen i Norge, sier Michelsen.

Dermed kan Aquarama i Kristiansand og Sparebanken Sør Amfi i Arendal trekke mange folk de neste årene.

– Vi har de to flotteste arenaene i Norge. Og jeg vil påstå at vi har det største og beste publikum samlet sett. Sammenlignet med mange andre plasser i Norge har vi en glød for sporten vi holder på med, og da tror jeg vi har et fortrinn.

Han legger til:

– Og alle vet at det vi har levert på banen de siste sesongene er prima. Det tror jeg frister mange til å like disse planene.

Fullsatt Aquarama (Vipers Kristiansand)

Aquarama i Kristiansand kan igjen bli fullsatt, dersom Vipers og ØIF Arendal lykkes med planene om et sluttspill på Sørlandet.

Foto: Sander Heggheim/NRK