Vil straffe gjestene

Det er gjestene som må tas når de lurer alkohol inn eller ut av utestedene, mener NHO.

Rødvin
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

For litt over to år siden meldte eieren av Høllen Brygge Restaurant i Søgne fra om at kommuneansatte drakk medbrakt vare på julebordet.

Da fikk han skriftlig advarsel for andre gangs brudd på alkoholloven. Nå har restauranten igjen fått en anmerkning. Dermed kan skjenkebevillingen ryke i to uker midt i høysesongen.

Regionleder i NHO reiseliv Jørgen Aall Flod, mener det ikke er utestedene, men gjestene som bør tas når de lurer alkohol inn eller ut av utestedene.

Regionleder i NHO reiseliv Jørgen Aall Flod
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Vanskelig å overholde

- Reglene er vanskelige å overholde. Det vi skulle ønske var at gjester som bevisst prøver å lure utestedene burde bli sanksjonert mot. Det bør vi nok løfte på et høyere nivå, og få inn i alkoholloven, sier Aall Flod.

Han mener Høllen Brygge Restaurant har gjort det de kan, og at det ikke var mulig å oppdage mannen som tok med seg et glass utenfor.

- Bedriften har gjort det de kan. Så er det altså en gjest som absolutt skal ha et glass med seg utenfor og lurer stedet. At det skal få de konsekvenser det er snakk om her, det er helt urimelig, sier Aall Flod.

Mister trolig ikke bevillingen

Ordfører Eli Løite i Søgne tror ikke at Høllen Brygge Restaurant vil miste skjenkebevillingen for to uker.

- Politikerne kan bruke skjønn også i denne saken, og det tror jeg kommer til å bli gjort her. Det er ikke alle som er enige i rådmannens innstilling om at restauranten skal miste bevillingen, sier Løite.

Hun mener det gjøres mye for å overholde kravene en skjenkebevilling setter, og hun innser at en del av reglene kan være vanskelige å  overholde.