NRK Meny
Normal

Vil ikke ha Fredriksen

En mangemillionær tilbyr seg å være med å finansiere en ny topptrener til Start.

Frode Fredriksen

Frode Fredriksen, som tidligere trente Start 2, er et hett navn til å ta over som fast hovedtrener for Start.

Foto: Even Wirsching / NRK

Men mannen stiller én bestemt betingelse. Han vil ikke at den midlertidige treneren Frode Fredriksen skal bli ny trener.

Øyvind Aasen

- Jeg må si jeg ble litt skeptisk, men jeg vet at denne mannen har mye penger, sier Øyvind Aasen.

Foto: NRK

Millionæren, som ønsker å være anonym, skal ifølge Fædrelandsvennen være villig til å gå inn med mellom én og to millioner kroner, men millionæren benekter denne summen overfor NRK.

Styreformann i Start Øyvind Aasen sier til NRK at saken er diskutert i Start-ledelsen, men at det ennå ikke er tatt standpunkt til hva de vil gjøre med henvendelsen.

- Du har jo hørt om tilfeller der folk har vært inne og finansiert spillerkjøp og så videre, men å finansiere en trener - det må jo samsvare med både eiers og Starts profil, og spørsmålet er hvilke premisser som ligger til grunn, sier Aasen.

- Vil ha en Tom Nordlie-type

Millionæren sier at det ville være som russisk rulett å ansette Fredriksen som hovedtrener i Start nå. Han mener laget trenger en trener med topp meritter.

- En type som Tom Nordlie. En som vet hva han vil. Dette er veldig viktig for både Start og Sparebanken Sør, sier millionæren til Fædrelandsvennen.

Også Sandstø har tatt til orde for at Start bør hente Tom Nordlie . Og Nordlie har sagt at han ikke utelukker en Start-retur .

- Jobber med intern løsning

Arne Sandstø sa mandag opp som Start-trener med umiddelbar virkning mandag, på grunn av uoverenstemmelser om veien videre .

Jan Oddvar Skisland

Administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland.

Foto: Even Wirsching / NRK

Klubben uttalte at en ny trener skulle være på plass innen en dag eller to, men administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland, sa onsdag kveld til fvn.no. at en ny trener vil være på plass i løpet av neste uke.

- Er Frode Fredriksen fortsatt det heteste navnet?

- Vi jobber primært med en intern løsning, sier Skisland.