Vil skilte bedre

Flere passasjerer har ført til trafikkaos. Nå skal bedre skilting løse problemene.

Trafikk Kristiansand havn
Foto: NRK

Trafikkaoset i Kristiansand sentrum som oppstår når biler kjører i land fra ferja Superspeed skal unngås.

Det har flere dager vært kaotiske tilstander i havneområdet når flere hundre biler skal ut fra ferja og ut på veiene.

For å finne løsninger på trafikkproblemene ble det i dag arrangert et møte mellom Havnevesenet, Statens vegvesen, Kristiansand kommune og Color Line.

Større pågang enn forventet

- Vi har fått mange flere gjester enn vi hadde forventet på forhånd. De problemene vi trodde vi skulle få i høysesongen har vi fått allerede nå. Vi hadde trodd at vi ville få problemer vi kunne lære av juni, og så få ting bedre i juli, men nå er vi allerede i gang med løsningene, sier linjedirektør i Color Line Odd Grønberg.

Bedre skilt og flere veibaner

Det største problemet med ilandkjøringa fra SuperSpeed i dag er å få bilene raskt nok ut av havneområdet. Det var flere forslag til løsninger på møtet i dag, men de to viktigste er bedre skilting og flere veibaner for å få bedre trafikkflyt ut av havna.

- Alle har vist vilje til å få til bedre løsninger, både fergeselskap, havnevesen og tollvesen. Statens vegvesen skal også sammen med kommunen se på problemene, sier vegsjef Johan Mjåland.

Raskere gjennom tolla

- Havna skal legge forholdene bedre til rette i forhold til toll. Det er viktig at toll får gjort sitt arbeid, men vi må få større fart i trafikken ut av havna, sier havnesjef Steinar Hårtveit.

- Når kan passasjerer vente at de slipper kaos når de kommer i land?

- Det er hundretusenkronersspørsmålet, men jeg tror det vil bli vesentlig bedre ganske raskt, sier Hårtveit.