NRK Meny
Normal

Vil selge skole for 5.5 prosent av takst

Formannskapet i Sirdal kommune vil selge nedlagte Lunde skule, taksert til 1.8 millioner kroner som næringseiendom, for 100.000 til en tysk «sirdalsvenn».

Lunde skule

Da den ble omregulert til næringseiendom, ble skolen taksert til 1.8 mill. Den selges trolig for «småpenger». (Arkivfoto)

Foto: Sirdølen

– Summen er ikke det viktigste, sier ordfører Jonny Liland (Ap) til NRK.no.

Skal lage friluftsskole for tyske elever

Det er Günther Hoffmann, av Aftenbladet omtalt som en sirdalsvenn, som vil kjøpe eiendommen.

Hoffmann, som tidligere har hatt med seg tyske gjester til Sirdal Huskyfarm, vil starte en friluftsskole for 32 tyske ungdomsskoleelever.

Samtidig har politikerne i Sirdal avslått et tilbud på en halv million kroner fra KRJ Eiendom AS, skriver Stavanger Aftenblad.

Av KRJ er skolen tenkt brukt av drifts- og datterselskapet Senter for Tilpasset Opplæring (TPO), en privat grunnskole i Stavanger med 40 ansatte som også har et avlastnings- og miljøtilbud til barn og unge med spesielle behov.

– Et godt konsept

– Vi hadde to alternativer. Og i utlysningsteksten sa vi at vi ville se på de ulike konseptene som ble fremlagt. Formannskapet fant konseptet fra tyskeren mest interessant i denne omgang. Derfor har vi gått videre i forhandlinger med ham, sier ordføreren.

– For min del ser det ut til å være et konsept som passer godt med planene vi har for Sirdal, fortsetter Liland, som mener det vil være positivt for bygda å få tyske skoleelever.

– Vi er en reiselivskommune. Og alle distriktskommuner er opptatt av at det skal være aktivitet, sier Liland.

Formannskapet har ikke tatt den endelige avgjørelsen ennå.

Kan havne i Esa

Saken kan havne i Esa, Eftas overvåkingsorgan.

KRJ eiendoms advokat sier selskapet ikke fikk utdype sine planer, og mener salget via megler kan være fiktivt, dersom formannskapet har bestemt seg på forhånd.

Advokaten peker på at mens privatpersoner kan selge til den de liker best, uansett pris, er situasjonen en annen for det offentlige.

– Der skal alle interessenter stilles likt hvis de har samme forutsetninger. Og det mener jeg min klient har, sier advokat Einar Sophus Ramsland til Aftenbladet.