Vil revolusjonere telebransjen

Terje Klungland mener han kan revolusjonere telebransjen med sin nye smarttelefon-app iCalls.

iCalls

iCalls-gründeren mener at den nye appen hans vil føre til større sikkerhet og lavere regninger for både bedrifter og privatpersoner.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Appen kan brukes til å ringe med via Internett, uten av du trenger SIM-kort, på samme måte som mange i dag har IP-telefon på jobb og hjemme.

Terje Klungland

Jeg er ikke i tvil om at iCalls kommer til å bli veldig godt mottatt, sier Terje Klungland.

Foto: Sander Heggheim / NRK

– I stedet for at du ringer via GSM-nettet, som de fleste gjør, så ringer du her via IP-nettet, altså Internett. Mobiltelefonene begynner nå å bli så avanserte at dette lett lar seg gjøre.

– Det som skiller dette systemet fra for eksempel Skype eller Viber er at den du ringer til ikke trenger å ha samme system. Du kan ringe til en hvilken som helst telefon i verden med denne appen, til en pris som er vesentlig lavere enn om du hadde ringt via GSM-nettet, sier Klungland.

Møter bransjen

I dag er gründeren fra Sørlandet invitert til Post- og teletilsynet, hvor alle de største lederne i telebransjen i Norge og verden er samlet.

Her skal Klungland møte blant andre samferdselsministeren, konsernsjefen i Telenor og konsernsjefen i Tele2.

HØR RADIO: Terje Klungland og Elisabeth Aarsæther snakker om iCalls med programleder Eirik Damsgaard.

– De har etterlyst innovasjon, særlig når det gjelder sikkerhet. GSM-nettet er basert på mye gammel teknologi, og er et belastet nett. Det faller mye ned, og det vil vi også se i framtida. Jeg er ikke i tvil om at dette kommer til å bli veldig godt mottatt, sier gründeren.

Han er ikke i tvil om at appen vil føre til større sikkerhet for mobilbrukerne.

– Den største fordelen med å ta i bruk dette systemet for privatpersoner og bedrifter er tilgjengeligheten. Sjansen for at både Internett og mobilnettet faller ned samtidig er forsvinnende liten, sier Klungland.

– Frekt og friskt

– Klungland er et friskt pust i telebransjen, mener informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet, Elisabeth Aarsæther, som har invitert Klungland til Post- og teletilsynets forum 2012.

Informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet

Informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet, Elisabeth Aarsæther, mener iCalls er frekk og spennende innovasjon.

Foto: Svein Erik Dahl / Samfoto/PT

– iCalls og Klungland har gründerens frekkhet og friskhet over seg. De største lederne i telebransjen internasjonalt er her i dag, og så kommer Klungland inn fra siden og stiller seg rett foran dem og utfordrer dem, sier Aarsæther.

– Han bruker deres infrastruktur – altså deres nett – til å lage sin business. Det er en type innovasjon som er spennende og litt frekk, og kan føre til en debatt som vi som myndigheter gjerne ser, sier Aarsæther.

– Har de store telegigantene grunn til å frykte slike som Klungland?

– Nei, han er viktig og utfordrer markedet, så får vi se hvordan markedet fungerer.