NRK Meny
Normal

Vil pynte opp utskjelt vegg på Kilden

Kilden er mest kjent for bølgeveggen, men den mest synlige veggen er helt svart. Nå skal den pyntes opp, samtidig som kommunen har planer for hele område.

Bentein Baardson 2

Bentein Baardson, administrerende direktør på Kilden.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

– Kommer du i kajakk ser du bølgeveggen veldig godt, mens fra Camilla Collets plass er det den svarte veggen som er synlig. Vi ønsker å gi mer liv til både plassen og veggen, sier administrerende direktør i Kilden, Bentein Baardson.

Det mest aktuelle er å sette lys på veggen. Baardson ser for seg at veggen kan belyses med titler til stykker som spilles på Kilden.

– Tanken er at lyssettingen kan være både informativ og estetisk, sier Baardson.

Kilden er mest kjent for bølgeveggen, men den mest synlige veggen er helt svart. Nå skal den pyntes opp, samtidig som kommunen har planer for hele område.

Folk på gata er ikke veldig begeistret for den sorte veggen på Kilden, og mener det vil gjøre seg med lyskulisser.

Han påpeker at ingenting er bestemt ennå, men ledelsen på Kilden har klare tanker om hva som kan gjøres. I tillegg til å lystette veggen vil kilden vurdere bruk av fakler på Camilla Collets plass. Det er kommunen som eier denne plassen, men Kilden har bruksretten.

– Vi har en veldig god dialog med kommunen. De har sagt vi må finne ut hva vi vil gjøre med plassen. Vi vurderer én stor fakkel som kan være tent mens vi har åpent, sier Baardson.

Gangvei til Kilden

Denne gangveien anser kommune som hovedadkomsten til Kilden. Den skal lyses opp. Det ønsker Bentein Baardson også å gjøre med Kildens store, svarte endevegg.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Planer for hele området

Kommunen har flere planer i området og Baardsen legger vekt på at man tenker på helheten.

– Vi er en del i en lengre kjede, så det er naturlig å se ting i sammenheng når det gjelder forskjønnelse av området, seier Baardson.

Gangveien mot Kilden, bak fiskebrygga, er rustet opp. Her har det manglet lys, og det skal nå komme på plass. Kommunen skal teste ut hvordan belysningen blir best.

– Her skal det bli lys før jul, sier teknisk direktør i Kristiansand kommune Ragnar Evensen.

– Planen er at dette skal være hovedadkomsten til Kilden. Hittil har den vært litt mørk og trist, det skal vi endre på. Vi skal teste ut belysning for å se hva som fungerer best. Ser det pent ut? Kan man se ansiktet på folk? Og så videre. Denne utprøvingen vil vi også bruke som standard når vi skal sette opp ny belysning andre steder i byen, sier Evensen.

Bredere promenade – smalere kanal

Kommunen har også to prosjekter som de tar sikte på å realisere neste år. For det første ønsker kommunen å ruste opp promenaden fra Fiskebrygga mot kilden, foran Bølgen & Moi. Kommunen vil legge bedre til rette for gående, ved å utvide brygga.

Fiskebrygga

Kristiansand kommune vil utvide brygga foran det røde bygget for å gi bedre plass til fotgjengere på vei til Kilden.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

– Her er vi i dialog med Kristiansand Havn. Utvider vi promenaden én meter lenger ut i vannet, vil det gå på bekostning av bredden i kanalen. Her må vi komme til enighet med Havna, sier Evensen.

I tillegg vil de arrangere en landskapsarkitektskonkurranse for området man kommer til i det man går over broa fra Vestre Strandgate til Odderøya.

Odderøya ved broa

I 2014 vil kommunen avholde en landskapsarkitektkonkurranse for området etter broa til Odderøya, som er tilkomst til både Kilden, Fiskebrygga og rekreasjonsområder på øya.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK