Hopp til innhold

Vil nå toppen med kroppen

Mandalsmannen Daniel Stisen er skuespiller, bodybuilder og ekstremt målbevisst. Nå er han aktuell med ny filminnspilling.

Bil kommer i full fart og bråstopper. To menn hopper ut og forfølger en tredje ned bakken. Skuespiller tilbake. Flekser muskler. Opptak i narkoleilighet. Skuespiller blir instruert av regissøren. Daniel Stisen på hotellet, hvor han forsyner seg med frokost og leser manus.

Muskelmannen Daniel Stisen fra Mandal er med på ny actionfilm produsert i Haugesund.

– Jeg vil nå toppen som skuespiller, i alle fall innenfor min sjanger, sier Daniel Stisen fra Mandal.

Selv markedsfører han seg under navnet «The body», og omtaler seg selv som den best trente i filmbransjen.

Flere filminnspillinger er ett av mange prosjekter. I 2013 flyttet han til Los Angeles for å forfølge sin store drøm om å bli kjent skuespiller.

For øyeblikket bor han i London, men i helgen var han tilbake i Norge, nærmere bestemt i filmbyen Haugesund. Anledningen er innspilling av den nye norske actionfilmen «Run faster» hvor han spiller karakteren «Rocco».

– Det minnet meg om «Fast and the furious», sier skuespilleren etter å ha spilt inn en scene med en bil i høy fart.

Daniel Stisen

Daniel Stisen på filminnspilling i Haugesund.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Spiser ikke hva som helst

På settet roses han for sin ekstreme fysiske styrke. Det er ikke rart, det ligger mye trening bak. Utallige treningstimer, og et bevisst forhold til kosthold gir resultater på kroppen.

Han har nærmest vokst opp på treningssenteret i Mandal, som ble drevet av faren.

Daniel Stisen

Daniel Stisen markedsfører seg under navnet «The body».

Foto: Privat

Hotellfrokost hører med før en lang dag på filmsettet, men det er ikke hva som helst Stisen spiser for å opprettholde formen.

– Dette kan jeg ha masse av, sier han og sikter til eggene som er satt frem på buffeten. Baconet hopper han over uten å nøle.

Selv om gradestokken viser rundt null grader og årstiden ikke akkurat er synonym med bar overkropp og lite klær, går han rundt i singlet. Regissør Cato Eriksen vil at filmen skal være litt inspirert av amerikansk stil.

– Jeg har fått beskjed om at jeg må gå med singlet og kanskje til og med i bar overkropp. Det er kaldt, men det er en del av gamet, forteller Stisen.

Får skryt av kolleger

I små perioder er kameraene slått av, men i løpet av filminnspillingen er det mange som gjerne vil stille seg opp for å ta en selfie ved siden av muskelbunten.

Regissør Cato Manuel Lizaraso Ekrene er fornøyd med innsatsen til skuespillerne i filmen.

– Dette er helt sykt og helt utrolig, jubler han.

Dennis Storhøi spiller karakteren «Olav» i den nye filmen. Skuespilleren har lagt merke til medskuespilleren med selvtilliten og de kraftige musklene.

– Det er jo jobben hans. Han tar musklene med seg overalt. Han har de fordelene, og vi andre har noe annet. Vi jobber alle med forskjellige ting, sier Storhøi og ler.

Dennis Storhøi

Dennis Storhøi er medskuespiller i den nye norske actionfilmen.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK