Vil nekte MC-vest på utesteder

Utelivsbransjen i Farsund vil nekte bruk av MC-vest på utestedene i byen. Bransjen vil ikke at folk som viser en klubbtilhørighet skal komme inn.

Hells Angels og Devils Choice

Utestedene i Farsund er enige om å innføre dresskode for ikke å vise klubbtilhørighet.

Foto: NRK Brennpunkt

I fjor høst ble det kjent at den Farsunds-baserte MC-klubben Twin Eagles byttet navn til Devils Choice Norway, og dermed ble en offisiell støtteklubb til Hells Angels.

Går sammen

De sju største aktørene i utelivsbransjen i Farsund har gått sammen om å forby bruk av klær som viser klubbtilhørighet. Det betyr at vest med klubbemblem ikke er godkjent klesplagg på utestedene. Grunnen er bekymring knyttet til enprosentklubbene.

– Utelivsbransjen viser en besluttsomhet ved å hindre vest med klubbmerke, sier ordfører Richard Buch til NRK.

Ordfører Richard Buch og lensmann Kåre Unhammer

Ordfører Richard Buch og lensmann Kåre Unhammer mener bransjen viser besluttsomhet ved å stenge ute klubbmerker fra utestedene.

Foto: Lars Eie / NRK

Lensmann i Farsund ønsker å hindre at enprosentklubbene får utvikle seg.

– Vi mener det er flott at utelivsbransjen har gått sammen om felles holdning. Vi mener at motorsykkelmiljøer kan skape utrygghet.

Politiet og kommunen støtter og anbefaler anvendelse av slik kleskode i skjenke- og serveringsbransjen i Farsund.

– Prosessen med å komme dit vi er i dag med utelivsbransjen har tatt litt tid, sier koordinator i arbeidet mot rus og kriminalitet, Anita Abrahamsen.

Bransjen vil at alle skal få lov til å komme inn på utestedene, men vesten må

Anita Abrahamsen

SLT-koordinator Anita Abrahamsen jobber med rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid.

Foto: Lars Eie / NRK

henges igjen i garderoben.

NRK har vært i kontakt med klubben i Farsund som foreløpig vil vente med å kommentere saken.

Erfaringer fra andre kommuner

Politiets og kommunens anbefaling er blant annet basert på positive erfaringer fra andre kommuner, det vises blant annet til Kristiansand, Haugesund og Trondheim.

Verken politiet eller kommunen har mulighet for å pålegge eller oppfordre noen til å anvende kleskode. Det er bransjen som velger sine gjester.

Les mer:

Det er ikke første gang politiet i Farsund prøver å begrense aktiviteten til MC-klubber i området. I fjor nektet Farsund kommune skjenkebevilling til Devils Choice Norways vårtreff på Lista etter råd fra politiet.