NRK Meny
Normal

Vil lage badeland med park i Barbu

Nye planer i Barbu høster skryt, selv fra aksjonistene i Byparkaksjonen.

Barbu Strandpark

Barbu Strandpark: Slik ser Peder Syrdalen for seg nye Barbu. Med badeland mot sjøen og hotell med park over hele taket.

Foto: Illustrasjon: Arkitektkontoret Kjell Jensen AS

Næringsaktør og Høyre-politiker Peder Syrdalen i Arendal lanserer nå en ny idé for bydelen Barbu.

Syrdalen foreslår et badeland, ei bystrand og et hotell med en park på taket. Å gjennomføre planene vil koste over 200 millioner kroner, skriver Agderposten.

Syrdalen har siden september jobbet med ideen for å utvikle kommunens tomt i Barbu.

– Tar ikke utsikt

– Hovedideen er å forskjønne Barbu, og å gi innbyggerne i Arendal begge deler - både badeland og park - og det uten å ta vesentlig utsikt fra naboene, sier arkitekt Kjell Jensen, fra Arkitektkontoret Kjell Jensen AS, som har festet Syrdalens planer til papiret.

Grisen
Foto: Grafikk:Kari Løberg Skår / NRK

Jensen mener badelandet gir innbyggerne et sårt tiltrengt tilbud, samtidig som svært få mister utsikt, og håper at stridighetene rundt området nå kan få en ende.

Krangelen om Barbu har nemlig pågått svært lenge, og mange ulike forslag for området er fremmet - og forkastet. Syrdalens forslag møter derimot støtte fra en av de viktigste kritikerne til de tidligere blokkforslagene, nemlig Tore Pfaff i Byparkaksjonen.

– Det er vi veldig glad for, og det betyr at vi har truffet innertier med dette forslaget. Det tror vi i alle fall, sier Jensen.

– Veldig spennende forslag

Barbu-aktivist Tore Pfaff i Byparkaksjonen har hele tida stått steilt imot de mange tidligere forslagene i Barbu, men dette forslaget støtter han.

Tore Pfaff

Tore Pfaff i Byparkaksjonen under protestene mot høyhus i Barbu.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Dette er et veldig spennende forslag som inneholder mange av de elementene vi har lansert på vegne av Byparkaksjonen. Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg tror vi kan bygge videre på dette forslaget, sier Pfaff.

Han synes det er viktig at man tar hensyn til hele området og ser ting i sammenheng.

– Barbu har skapt et voldsomt engasjement. Jeg tror flere og flere har sett at det man gjør her rører ved Arendals identitet og sjel. Jeg tror også man ser at dette er siste mulige område i byen hvor du kan få til en park med bystrand, og det bør jo en sørlandsby som Arendal ha, sier Pfaff.

Melkesyra

Se video fra tidligere i år: CD til inntekt for park i Barbu.