NRK Meny
Normal

Vil lage folkefest for Olsbu

Froland kommune vil lage folkefest når gullvinner Marte Olsbu kommer tilbake til hjemkommunen etter VM i skiskyting. Ordføreren mener 25-åringen for alvor har satt kommunen på kartet.

Marte Olsbu

Marte Olsbu har blitt godt vant til oppmerksomhet de siste dagene. Nå skal hun også hylles av hjembygda Froland.

Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Marte Olsbu skal altså merke at frolendingene setter pris på henne når hun kommer tilbake til hjemstedet etter VM, sier ordfører Ove Gundersen.

Folkefest i Froland

På mandag starter planlegginga av det som skal bli en folkefest for den unge skiskytteren. Gundersen sier de foreløpig ikke har lagt detaljene rundt arrangementet, men at det trolig vil foregå i idrettshallen på skolen, og være åpent for alle.

– Vi vil invitere henne hjem så snart det lar seg gjøre og jeg kan love at det vil bli en skikkelig folkefest, sier ordføreren.

Han sier frolendingene er veldig stolte at det Olsbu har prestert i VM og at folk i bygda følger nøye med på det som skjer i VM.

Selv fulgte han den historiske stafetten fredag fra utlandet, men han vil være på plass på Kringla stadion sammen med andre sambygdinger og følge Marte under søndagens fellesstart for kvinner.

Kongeklem, kong Harald klemmer Marte Olsbu.

Marte Olsbu fikk klem av kong Harald etter gull-løpet. Det vanker nok flere klemmer når hun er tilbake i Froland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Les også: Olsbus mentale kamp mot VM-gull

Historiske prestasjoner

Ifølge ordføreren er Martes prestasjoner i Holmenkollen de beste på idrettsfronten av en frolending på nesten 100 år.

Ove Gundersen

Ordfører Ove Gundersen i Froland lover folkefest for gullvinneren Marte Olsbu når hun kommer hjem etter VM.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

–Vi må tilbake til 1920 og friidrettsutøveren Helge Løvland sitt OL-gull i femkamp for å finne noe lignende, sier Gundersen.

Han sier det som har skjedd rundt Marte er veldig god reklame for kommunen. Dette viser også at Froland har satset riktig på idrett blant barn og unge, mener han.

– Dette betyr mye også mye for selvtilliten for oss i Froland, og det er utelukkende positivt og viktig med den oppmerksomheten kommunen når får.

Les også: Mener fiaskorenn reddet stafettgullet

Vil vurdere mer sponsorpenger

I tillegg til en folkefest rundt Marte Olsbu vil det også bli en markering rundt henne på det kommende kommunestyremøtet torsdag. Der håper ordføreren at Marte og foreldrene kan være til stede.

Gundersen vil samtidig fremme forslag om å øke sponsorstøtten til Olsbu, som i dag er på 15 000 kroner.

– De siste prestasjonene hennes og oppmerksomheten rundt, viser at hun er verd mer støtte fra oss fremover, mener ordføreren.

Marte Olsbu gikk Norge inn til gullmedalje

Marte Olsbu gikk inn til gullmedalje i kvinnestafetten fredag og satte også Froland på kartet.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Les også: Se gullbildene