NRK Meny
Normal

Vil la bilistene betale

Politikerne vil at bompenger skal betale ny E18.

E18

E18 ved Moland mellom Arendal og Tvedestrand. For å få byttet denne veien ut med en ny, er politikerne i Arendal villige til at bilistene skal betale hele regninga.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Politikerne i Arendal er så lei av å vente på ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand at de om nødvendig vil betale hele veien med bompenger.

Rådmannen luftet tidligere en slik løsning, og nå sier politikerne ja til dette oppsiktsvekkende forslaget, forteller varaordfører Tormod Vågsnes.

LES OGSÅ: - BILISTENE MÅ BETALE

- Vi håper selvfølgelig at staten skal betale en del av gildet, men rådmannen har i sitt forslag åpnet for 100 prosent lokal finansiering. Det er friskt, og jeg opplever at det er stor politisk vilje til å betale, sier Vågsnes.

Ikke råd til å vente

Tormod Vågsnes

Varaordfører Tormod Vågsnes (KrF) i Arendal, mener kommunen ikke har råd til å vente på ny vei mellom Arendal og Tvedestrand.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Utålmodigheten er stor blant politikerne i Arendal, som nå skal ta stilling til hvordan en skal fart på ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Det normale ville være at staten betaler halvparten og bilistene resten i form av bompenger. Men nå sier de som styrer Arendal ja til å betale alt - dersom staten svikter.

- Det sitter langt inne, men for å få fortgang på veien og komme i posisjon så er vi villige til det, sier Vågsnes.

- Vil ikke dette føre til et ramaskrik om alt skal betales med bompenger?

- Jeg tror mange vil reagere kraftig, men når de får tenkt seg om så tror jeg faktisk de vil innse at denne veistrekninga må vi ha på plass. Selvfølgelig er det staten som i utgangapunktet skal betale hoveddelen, men hvis ikke den vil så har ikke vi råd til å vente så alt for lenge på denne veien.

Håper staten vil betale

Politikerne i Arendal er i ferd med å velge en uvanlig og dristig strategi. Fylkesordfører Laila Øygarden velger å svare slik, når vi spør henne om framgangsmåten.

- Nå er Arendals tålmodighet slutt. De vil få i gang veien, derfor kommer de med slike forslag. Men jeg håper fortsatt at det skal komme en løsning sammen med staten, så ikke Arendal må betale alt, sier Øygarden.