NRK Meny
Normal

Fikk ødelagt elektrisk utstyr

Flere Agder Energi-kunder i Grimstad krever erstatning av kraftselskapet etter at de fikk for høy spenning på nettet.

Elektrisk kraft
Foto: Rainer Prang / NRK

Grunnen er at de fikk ødelagt overspenningsanlegg og annet teknisk utstyr etter strømbruddet i Grimstad for en drøy uke siden.

 

Agder Energi skal ha satt for høy spenning på nettet etter at skaden var fikset, og i etterkant skyldt på lynnedslag.

En av kundene som fikk ødelagt overspeningsvernet, Knut Hansen, kontaktet elektriker, som konstaterte at han kunne være glad for å ha investert i overspenningsanlegg, hvis ikke kunne ting ha gått langt verre.

Overspenningsanlegget virket ikke lenger og måtte byttes ut, noe som gav Hansen en utgift på 3000 kroner. Denne utgiften mente Hansen at Agder Energi burde dekke, og ringte dem for å få hjelp, men fikk til svar at det sansnynligvis skyldtes lynnedslag.

Dersom skadene skyldes lynnedslag, er ikke Agder Energi ansvarlig for å dekke utgiftene, men også Grimstad Kabel-TV fikk utstyr ødelagt og bestilte lynnedslagsrapport fra SINTEF, som viste at det ikke hadde vært lynnedslag i området, forteller teknisk leder i Grimstad Kabel TV, Dag Kåre Salvesen:

Administrerende direktør i Agder Energi, Arne Birger Sjursø, sier de ikke har konkludert med at det var lynnedslag:

Nå vil Grimstad Kabel TV, Knut Hansen og andre naboer sende brev til Agder Energi der de krever at selskapet dekker utgiftene