NRK Meny
Normal

Kommunen vil kjøpe unik strandperle

En unik strandperle i Arendal kan bli kjøp av kommunen fra Det Norske Misjonsselskap.

Tormod Vågsnes

– Dette er et unikt sted, en perle av de sjeldne, mener Tormod Vågsnes.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Einar Halvorsen

Ordfører Einar Halvorsen vil utrede muligheten for å kjøpe Rørdalsvik leirsted. Her skuer han ut fra bryggeanlegget på sørspissen av Flosterøya i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Tormod Vågsnes gressplen

Tormod Vågsnes (KrF) er svært interessert i at Rørdalsvik leirsted havner i kommunens eie.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Onsdag var en rekke av toppolitikerne på befaring på Rørdalsvik leirsted, som ligger på sørspissen av Flosterøya i Arendal.

I dag, torsdag, foreslo Tormod Vågsnes (KrF), som er leder i kommuneplanutvalget i Arendal, at kommunen prøver å få kjøpt eiendommen med en betydelig strandsone, bryggeanlegg og fine grasplener ned mot sjøen.

– Dette er et unikt sted, en perle av de sjeldne. Arendal vokser, vi blir flere i framtida, og trenger flere steder som dette, la oss gripe muligheten, sa Vågsnes i formannskapet.

Han ser for seg at kommunen kjøper småbruket, som misjonsselskapet overtok i forbindelse med et arveoppgjør i 1982.

– Ikke har råd til å la være

Vågsnes forutsetter at staten gir et betydelig økonomisk bidrag, og ser for seg at kommunen etter kjøpet selger de delene av eiendommen som ikke har friluftsinteresse.

– Dette må vi se nærmere på, kommenterte ordfører Einar Halvorsen (H) etter at kjøpeforslaget var lansert.

Varaordfører Anders Kylland (Frp) sier at kommunen ikke har råd til å la være hvis eiendommen skal selges.

– Hvis den legges ut på det åpne markedet og en privatpersonen kjøper, vil det rykke i flere, hvis vi ikke kommer på banen. Det er en fantastisk eiendom, sier Kylland.

Salg foreløpig uklart

Hvor interessert Det Norske Misjonsselskap er i nå selge er noe uklart, men Tormod Vågsnes sier at det er tydelig signaler om at så er tilfellet.

– Ja, det er tydelige signaler om at de vil avhende eiendommen. De klarer nesten ikke å vedlikeholde den lenger, det så vi ved selvsyn i går da vi var på befaringen, sier Vågsnes.

Det ble ikke fattet et formelt vedtak i formannskapet, men administrasjonen i kommunen ble bedt om å sette i gang en prosess slik at politikerne kan vurdere neste skritt.