NRK Meny
Normal

Vil jakte kraftbedrifter til Agder

– Vi bør starte jakten på kraftkrevende bedrifter til Sørlandet. Det mener styreleder i Agder Energi, Sigmund Kroslid, som tror dette vil styrke landsdelen betydelig.

Sigmund Kroslid

Sigmund Kroslid, styreleder i Agder Energi, tror flere kraftkrevende bedrifter på Sørlandet vil bety mye for landsdelen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

På eiermøtet i Agder Energi fredag, der alle ordførerne i landsdelen deltok, oppfordret han alle til å gå og jakte på to kraftkrevende bedrifter til landsdelen.

– Vil styrke Sørlandet

– Hvis man ser at det kan bli et kraftoverskudd i årene fremover har vi allerede mye god og aktiv kraftkrevende energi i vår region. Dersom vi fikk et par store bedrifter til som kunne etablere seg på Sørlandet ville dette vært svært positivt, sier Kroslid til NRK.

Han mener dette vil styrke landsdelen betydelig i fremtiden.

Kroslid tenker spesielt på bedrifter innen smelteverksindustrien.

Kan tjene mye penger

– Vi har aluminium og en rekke andre produkter vi produserer i dag. Norge er kjent for å drive disse bedriftene miljømessig best i verden og dette arbeidet er svært viktig.

– Som kraftleverandør kan man tjene penger, men det samme kan industrien.

Skaper arbeidsplasser

På eiermøtet i Agder Energi fredag var budskapet til Kroslid derfor klart og tydelig:

– Jeg rådet de fremmøtte til å jobbe for å trekke til seg denne næringen.

Er det mulig?

– Ja, det er det. Vi har klart det tidligere. Alle de aluminiumsverkene vi har kommet har kommet fordi noen har jobbet for det, og ikke minst var det energi tilgjengelig. Disse bedriftene vil også tiltrekke seg mange arbeidsplasser, avslutter han.