NRK Meny
Normal

Vil ikke ansette homofile

Det vil ikke bli ansatt homofile prester som lever i partnerskap i Agderfylkene, til tross for avgjørelsen på Kirkemøtet i dag.

Biskop Olav Skjevesland
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Det sier biskop Olav Skjevesland til NRK.

Fredag ettermiddag vedtok Kirkemøtet at Kirken må leve med to ulike syn på homofile i partnerskap.

Dermed åpner kirken for at det kan bli ansatt flere homofile i kirken.

Men det vil ikke skje i Agder, sier Skjevesland.

- Slik det ser ut nå, så er det bisperådet vi har nå klar på at det ikke blir noen endring i Agder og Telemark, sier Agderbiskopen.

Splittet kirke

Av 84 delegater på Kirkemøtet stemte 50 for å ikke videreføre tidligere homofilivedtak som sier nei til ansettelse og vigsling av homofile i partnerskap.

34 delegater ville bevare dagens situasjon.

Mye tydet på at dette kom til å skje. Torsdag gjennomførte Kirkemøtet en prøvevotering, og det var da et klart flertall for dette.

Agderbiskop Olav Skjevesland uttalte da at det er synd at Kirkemøtet ser ut til å tillate at personer, som lever i homofilt samliv, skal kunne ha vigslede stillinger.

Skjevesland og fem andre delegater fra Agder tilhørte mindretallet under torsdagens prøvevotering.

- Feil rekkefølge

Skjevesland mener det er feil av Kirkemøtet å ta denne avgjørelsen nå.

- Jeg er ikke noe glad for dette, dels fordi jeg mener at den hellige skrift sier noe om dette som er av avvisende art, sier Skjevesland.

- Dessuten gjør vi ting i omvendt rekkefølge her, fordi vi nå behandler en sak som går forut for en annen sak som kan sette dette i et ganske annet lys, nemlig den nye kjønnsnøytrale ekteskapsloven som kommer til våren, sier biskopen.

- Så vi gjør ting i omvendt rekkefølge, gjentar han.