NRK Meny
Normal

Vil hvile spillere mot Fredrikstad

Skadesituasjonen i Vipers Kristiansand gjør at fjorårets cupfinalist må nedprioritere cupen. Under kveldens åttendedelsfinale mot Fredrikstad håper man å kunne hvile spillere.

Vipers Kristiansand (semifinale i cupen 2010)

Jubel etter at Vipers sikret cupfinale-biletten i fjor. Onsdag er det et redusert Vipers-lag som spiller åttendedelsfinale i årets NM. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Når det er en så viktig kamp til helga, så må en ha det i bakhodet når en spiller denne kampen, sier sportslig leder Peder Langfeldt til NRK.no.

Redusert tropp

Han sikter til søndagens seriekamp borte mot Gjøvik, som han mener er viktigere enn cupkampen.

I tillegg til skader må ytterligere fire spillere stå over onsdagens cupkamp mot Fredrikstad på grunn av at de har spilt cupkamp for Randesund tidligere i år.

Dermed er det en betydelig redusert tropp som stiller i Fredrikstad til åttendedelsfinalen i cupen, og Peder Langfeldt sier man trolig ikke kommer til å satse remmer og tøy for avansement i kveld.

Vil hvile nøkkelspillere

– Det vil si at en prøver å hvile nøkkelspillere hvis det er mulig. Hvis det ikke går så går det ikke, så får Thomas og Morten (trenerne) prioritere slik de synes er best, men vi har i bakhodet at det er en viktig kamp til helga, sier Langfeldt.

For det er serien som er førsteprioritet.

– Slik vi tenker så vil vi helst komme høyt der. Cupen er en bonus så får vi se hvordan det blir, sier Langfeldt.

Kveldens cupoppgjør har avkast klokken 19.00.