Vil holde doene oppe

Nedleggingen av toalettet på rutebilstasjonen i Kristiansand blir tatt opp i bystyret. Vidar Kleppe mener doene må bestå.

Rutebilstasjonen i Kristiansand

Snart kan ikke lenger reisende gå på do på rutebilstasjonen i Kristiansand. Kristiansand kommune henviser trengende til kaféer og spisesteder i nærheten.

Foto: Tunaal-Larsen, Johanne / Johanne Tunaal-Larsen/NRK

Demokratenes Vidar Kleppe spør i en interpellasjon om ordføreren vil sikre at kommunen fortsatt holder det kommunale toalettet på rutebilstasjonen åpent.

NRK fortalte i går at kommunen mener toalettet er lite brukt og koster kommunen dyrt for renhold og hærverk. Kommunen vil ikke lenger drifte toalettet, og har bedt Agder kollektivtrafikk om å overta det.

Vidar Kleppe

Vidar Kleppe vil ta saken om rutebil-doene opp i bystyret i Kristiansand.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Agder kollektivtrafikk har ennå ikke bestemt seg for om de vil overta, og over påske blir det bestemt om doene på rutebilen får nye eiere, eller stenges.

«Demokratene mener at Kristiansand kommune, som en storby, også i framtida må være med på å sikre brukere og publikum et tilbud om offentlig toalett på rutebilstasjonen i Kristiansand», skriver Kleppe i sin interpellasjon.

Se video fra 30. mars:

Video Risikerer tissetrengte passasjerer

Toalettene på rutebilstasjonen i Kristiansand er dårlig framkommelige og utsatt for hærverk, mener kommunen. (Se video ved å klikke på bildet).