Vil kalle denne plassen «Karstens plass»

Start-tilhengere ønsker å hedre Starts legendariske trener Karsten Johannessen ved å navngi plassen foran stadion etter ham.

Sparebanken Sør Arena

Plassen foran Sparebanken Sør Arena har i dag ingen navn. Nå vil en navnekomite, bestående av flere Start-tilhengere, at plassen skal hete «Karstens plass» til ære for mangeåring Start-trener Karsten Johannessen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Plassen foran Sparebanken Sør Arena i Kristiansand har i dag ingen navn. Nå vil en navnekomite, bestående av flere Start-tilhengere, at plassen skal hete «Karstens plass» til ære for mangeåring Start-trener Karsten Johannessen.

– Vi synes det er sjarmerende at en vrimleplass foran fotballens storstue i byen kan få navn etter en fotballpersonlighet som har satt spor etter seg utover vår egen landsdel, skriver Start-supporter, Harald Båsland, som står i spissen for forslaget, i søknaden til Kristiansand kommune.

Markant trener gjennom tidene

Karsten Johannessen

Karsten Johannessen blir sett på som en av de meste markante trenerne i Start gjennom tidene.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Hovedpersonen selv tar det som en ære.

– Ja, det synes jeg var fint. For meg er det i orden, sier han til NRK.

Johannessen, som fyller 89 år i november, har vært en av de mest markante trenerne i Start gjennom tidene. Han har vært hovedtrener for klubben i ni ulike perioder og vært trener i totalt 18 sesonger.

Nå håper Harald Båsland og resten av navnekomiteen at kommune vil behandle søknaden så fort som mulig og at begivenheten kan skje allerede før årets sesong avsluttes.

– Ikke problemfritt

I søknaden, som NRK har fått tilgang til, påpeker navnekomiteen at Starts hovedstyre er positiv til forslaget.

De påpeker at plassen i dag er uten navn slik at et navn ikke vil medføre noen navneendringer.

Både adressen til selve fotballarenaen og veien foran plassen forblir uendret.

– Vi er kjent med at det ikke er problemfritt å oppkalle veier, plasser og lignende etter personer mens de ennå lever, men håper at Kristiansand, på lik linje med Trondheim som nettopp hedret sin legendariske trener, Nils Arne Eggen på liknende vis, vil bifalle forslaget og gjøre et unntak fra sin restriktive linje i slike saker, skriver navnekomiteen i søknaden.

– Betydd mye for idretten

Vidar Kleppe

Vidar Kleppe (Dem) er glad for navneforslaget. Kleppe har samarbeidet med Johannessen i politikken i flere år.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Johannessen har vært aktiv politiker i partiet Demokratene i flere tiår. Partikollega Vidar Kleppe mener man ikke finner et bedre navn.

– Han har betydd svært mye for idretten og fortjener en hyllest. Jeg er glad for at disse supporterne foreslo dette og håper resten av bystyret i Kristiansand er positive, sier Kleppe til NRK.