Vil ha svar rundt politibemanningen

Politikerne i Arendal har bedt om møte med politimesteren for å diskutere bemannings-situasjonen i byen. Politikerne frykter budsjettkutt i politiet vil føre til enda større narkoomsetning i byen.

Arendal sentrum

I Arendal sentrum har det blitt stadig vanligere å se barn henge sammen med narkomane. Det gjør politikerne bekymret. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Frans Kjetså / NRK

– Grunnen til at vi har bedt om et møte med politimesteren er først og fremst signalene vi har fått på at de vil trappe ned virksomheten i forhold til forebyggende arbeid. Det gjør at vi ønsker å få en redegjørelse for hvordan de ser for seg at det skal foregå i fremtiden, sier varaordfører Anders Kylland (Frp) i Arendal til NRK.no.

Barn kjøper narkotika på gata

Anders Kylland

Anders Kylland håper et møte med politimester Kirsten Lindeberg kan gi klarhet i ting.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fredag skrev NRK at barn kjøper narkotika helt åpenlyst i sentrum, også på dagtid. Kommunen mener dette i stor grad skyldes at politiet i Arendal er mindre synlige enn før, noe som gjør det enklere å omsette narkotika.

– Det er det ingen tvil om, sa Jan Aksel Kjønnvåg, koordinator for kriminalforebyggende tiltak i Arendal kommune, til NRK fredag.

I politibudsjettet er det foreslått nye kutt. Politikerne er redd nedrioritering av forebyggende arbeid vil gjøre at problematikken med blant annet at rekruttering av unge inn i narkotika-miljøet vil eskalere.

– Narkosalget vil øke

– Hvis vi nå får en situasjon hvor politiet ønsker å trappe ned den virksomheten, så vil det bare føre til at problemene vi har i forhold til blant annet narkosalg blant unge vil eskalere. Det er ikke en utvikling noen er tjent med, sier varaordføreren i Arendal.

– Slik det har vært, så har det vært et veldig godt samarbeid mellom politiet og kommunens folk, som har gjort at vi har hatt et fokus på det med forebyggende arbeid. Vi ønsker selvsagt å videreføre dette og gjøre det enda bedre, sier Kylland.

Video Selger narkotika til barn

VIDEO: Ungdommer i Arendal forteller at de blir tilbydd narkotika på gata.