NRK Meny
Normal

Vil ha Sørlandslaben inn på statsbudsjettet

KrF ønsker å gi 20 millioner kroner på Statsbudsjettet til Sørlandslaben. – Jeg blir skuffet om ikke Høyre og Fremskrittspartiet er med på dette løftet for næringslivet, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Universitetet og de høyteknologiske bedriftene samarbeider om en testlab

Et forskningssenter i Grimstad står på ønskelista til KrF og flere

Foto: Rambøll / Illustrasjon:

– KrF vil at regjeringen bevilger 20 millioner kroner fra statsbudsjettet til et pilotanlegg der næringslivet kan teste ut ideer og utvikle ny teknologi som vil være til nytte for hele verden, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Tanken er at det skal følges opp de neste årene slik at de når 100 millioner kroner.

Blir skuffet om regjeringen sier nei

– Jeg tror det er veldig gode sjanser for dette. Sørlandslaben er ikke bare viktig for Sørlandet, men for hele Norge. Det handler om å forske og å utvikle ny kompetanse, sier Ropstad.

Sammen med Hans Fredrik Grøvan og resten av partigruppen har KrF-representanten fra Aust-Agder nå prioritert kravene de skal legge fram for Høyre og Frp når forhandlingene om revidert statsbudsjett starter neste uke.

Kjell Ingolf Ropstad

Kjell Ingolf Ropstad fra KrF håper regjeringen er med på å støtte utviklingen av en Sørlandslab i Grimstad.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Skuffelse

Både UiA og næringslivet på Agder var skuffet da Høyre og Frp i presenterte sitt forslag til statsbudsjett uten at det nye testlaboratoriet som planlegges i Grimstad fikk tildelt penger.

Ropstad sier det er en viktig sak for KrF, og Ropstad tror regjeringspartiene vil være enige. Dermed kan det se kan det se lysere ut for planene.

– Næringslivet har sagt at dette er den viktigste saken. Laben vil bli plassert ved Universitetet i Agders campus i Grimstad. Det vil sikre utviklingen av nye ideer og kompetanse innen offshorenæringen og for fornybar energi. Det å få nye bein å stå for næringslivet er viktig og gjør at det er viktig for KrF. Jeg blir overrasket og skuffet dersom Høyre og Fremskrittspartiet stemmer dette ned, sier Ropstad.

– På Sørlandsbenken på Stortinget det tverrpolitisk enighet om å satse på Sørlandslaben, og jeg håper de vil gi oss drahjelp internt i regjeringen, sier Ropstad.