Vil ha sin del av krisepakka

Sørlandet sykehus har fått 57 millioner kroner i ekstra tiltaksmidler fra staten, og sykehuset i Flekkefjord vil ikke avspises med noen varmtvannstanker.

Sørlandet sykehus Flekkefjord

Sørlandet sykehus Flekkefjord ønsker seg penger til dialyseavdeling og til å bli kvitt gammelt belegg.

Foto: NRK

Sørlandet sykehus Flekkefjord kjemper for å få sin del av millionene fra regjeringas tiltakspakke.

På den første lista som ble presentert over aktuelle tiltak, var det bare noen nye varmtvannstanker som var satt opp for sykehuset i Flekkefjord.

Men sykehuset ønsker penger til å bygge ei dialyseavdeling i den gamle medisinske avdelingsfløyen, skriver avisa Agder .

I tillegg ønsker sykehuset å skifte ut 1 500 kvadratmeter med linoleumsbelegg fra 1980.

- Vi gir oss ikke

Rundt 700 kvadratmeter står nå nesten ubrukt i den gamle medisinske avdelinga. Flere rom blir bare brukt som lager, fordi brannsikkerhet og ventilasjonsanlegg ikke tilfredsstiller dagens krav.

Ifølge prosjektleder Bjørn Åge Austad i lokalsykehusets eiendomsavdeling, trenger sykehuset tre-fire millioner kroner til en ombygging.

- Med det pasientgrunnlaget sykehuset i Flekkefjord har, vet vi at behovet for behandling av dialysepasienter er økende. Med sju-åtte nye behandlingsplasser i tillegg til de tre vi allerede har, vil vi være godt forberedt for behovet de neste årene.

- Vi gir oss ikke før vi får vår del av de 57 millionene, sier Austad, som håper styremedlemmer og politikere vil være med å kjempe for sykehuset.