NRK Meny
Normal

Vil ha signalbygg i Valle

Valle vil bli sett – også fra veien. Nå jobber kommunen med planer om et nytt signalbygg, som skal lokke folk til kommunen.

Valle sentrum

I går kveld bevilget formannskapet i Valle en halv million kroner til et forprosjekt for å få til et synlig kjennemerke i sentrum.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Valle trenger et stort og oppsiktsvekkende bygg, for at folk skal legge merke til sentrum og stoppe der, mener rådmann Eivind Berg.

Han får støtte av politikerne. I går kveld bevilget formannskapet en halv million kroner til et forprosjekt.

Eivind Berg

Rådmann i Valle, Eivind Berg, håper at et stort signalbygg i Valle sentrum skal gjøre kommunen mer attraktiv.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Tanken bak er at vi trenger å sette Valle på kartet. Vi trenger å gjøre Valle til en destinasjon, ikke bare et sted der folk stopper på veien. Vi er avhengige av at folk reiser til Valle og blir her ei stund, sier Eivind Berg.

Vil få folk til å bli

Valle har attraksjoner som Setesdalsmuseet og Rygnestadloftet, sølvsmedtradisjonen og folkemusikken.

Men Valle er en kommune som plages av nedgang i folketallet, og et sted mange kjører forbi på veien. Rådmannen vil nå gjøre Valle mer attraktiv.

– Vi vil lage et signalbygg som kan være en attraksjon i seg selv, som gjør at folk vil besøke Valle og har interesse av å stoppe der.

– Det må vises i terrenget, rett og slett. Slik at man ser at nå nærmer vi oss Valle sentrum, både sørfra og nordfra. I dag er man ikke sikker på hva man nærmer seg når man kommer mot Valle, sier Berg.

Moderne – i tre

Også varaordfører i Valle, Nina Susanne Johnsen, liker tanken på et blikkfang av et nybygg i sentrum.

Nina Susanne Johnsen

Varaordfører i Valle, Nina Susanne Johnsen, gleder seg til å se hva bygget eventuelt kan fylles med.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det som fascinerer mest, er at det eventuelt skal bygges i tre, slik at det passer inn i sentrum. Samtidig skal det bli et moderne bygg.

Bygget skal samle blant annet eksisterende dagligvareforretninger i Valle sentrum.

– De byggene flere butikker holder til i er gamle og de ansatte ønsker bedre tilrettelagte arbeidsplasser. Og så fascinerer det at vi også kan få andre ting inn i bygget, sier Johnsen.