Hopp til innhold

Vil bortvise bråkmakere fra Kristiansand i helgene

I Oslo kan bråkmakere bortvises fra sentrum i inntil tre måneder, om de ikke oppfører seg. Nå vil Vidar Kleppe (Dem) ha samme ordning i Kristiansand.

Vidar Kleppe vil at politiet skal ha muligheten til å bortvise bråkmakere fra Kristiansands uteliv i inntil tre måneder. Demokratene-politikeren ønsker at politiet kan legge ned forbud for enkelte, etter modell fra Oslo

Vidar Kleppe ønsker at politiet i Kristiansand skal ha mulighet til å vise bort bråkmakere over lengre tid, slik de nå har mulighet til i Oslo.

– De som lager bråk, vil få et bortvisningsvedtak. Det betyr at de må holde seg unna Oslo sentrum i tidsperioden kl. 21 – 06, natt til lørdag og søndag, forklarer stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Oslo sentrum politistasjon.

Nå vil Vidar Kleppe ha samme ordning i Kristiansand.

– Bør la oss inspirere

– Vi bør la oss inspirere av Oslo. Nå kommer sommeren og turistene og de bør få oppleve en trygg by, sier Kleppe.

Vidar Kleppe har sendt brev til Arvid Grundekjøn hvor han ber om at ordningen kan iverksettes også her. Da vil det være mulig å utestenge folk fra utelivet i Kristiansand på kveld og nattetid, i inntil tre måneder.

– Det som er positivt er at også utelivet i Oslo støtter denne ordningen, sier Kleppe.

Ønsker regelen velkommen

– Jeg tror regelen vil bidra til å senke kriminalitet og vold i sentrum, sier Martin Uthus Vold, bartender ved Havana Etcetera.

Created by InfoDispatcher

Utelivsbransjen tror regelen vil senke kriminalitet og vold i byen.

Han opplever at politiet gjør en god jobb med å holde kriminaliteten og bråket borte fra bybildet, spesielt om man sammenligner med de større byene i Norge.

– Men av og til skjer det, og det lager dårlig stemning, sier bartenderen.

Politiet vurderer ordningen

Ordenssjef ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen, sier de vil vurdere ordningen.

– Vi bortviser folk fra sentrum nesten hver helg, men det er klart at vi kan se på denne ordningen. Stort sett bortviser vi folk kun for den ene natta, sier Tallaksen.

– Hva tenker du om oslomodellen?

– Det klart vi kan se på dette, for enkelte vil dette være relevant. De som ikke har den samme sperre som oss andre som gjentatte ganger utøver vold, sier Tallaksen.

Ordenssjef ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen, sier han vil vurdere å følge oslopolitiet, ved å bortvise råkmakere fra sentrum i lengre perioder. I hovedstaden har de en ordning som gjør det mulig å legge ned et besøksforbud på inntil tre måneder, på kveld og nattestid i helgene. Tallaksen sier det også kan bli aktuelt i Kristiansand:

Politiet sier de vil vurdere modellen som allerede er innført i Oslo.