NRK Meny
Normal

Vil ha kveldsfly til Oslo

Næringslivet på Sørlandet varsler økt vekst og ønsker om å reise mer med fly fra Kjevik de kommende årene. Aller mest ønsker de at det igjen blir kveldsfly til Oslo.

Video 85d4b09b-64b2-44b2-b2c5-bc28c766e37d.jpg

SE VIDEO: En undersøkelse som er gjort i regi av Kjevikrådets ruteutviklingsprosjekt viser at næringslivet vil ha behov for flere flyruter de kommende årene.

I dag presenterte Kjevikrådet en utredning som viser næringslivets ønsker og behov for flyruter til og fra Kristiansand lufthavn Kjevik i årene som kommer.

En kveldsrute til Oslo og direkteforbindelse til London er to av ønskene som kommer fram i undersøkelsen.

Næringslivet vil reise mer

Leder av Kjevikrådet, Ragnar Evensen, mener resultatene av undersøkelsen vil gjøre Kjevik mer interessant for flyselskapene.

Ragnar Evensen

Leder av Kjevikrådet, Ragnar Evensen, mener Kjevik vil være mer interessant for flyselskapene i årene framover.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Jeg synes det viktigste resultatet er at vi har avdekket at det er positiv vekst og utsikter til at næringslivet skal reise mer.

– Det gir et godt grunnlag for oss, når vi skal fremme Kjevik som et interessant marked for flyselskapene, sier Evensen.

– Må kunne presse selskapene

Flyselskapene er avhengige av lønnsomhet og sponsormidler er ett alternativ, ifølge direktør for NHO Agder, Siri Mathisen.

Siri Mathisen

Direktør for NHO Agder, Siri Mathisen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Det må vi diskutere. Foreløpig har dette gått greit, med det fondet vi har disponert. Vi får ta hver sak og hvert selskap som kommer hit og diskutere det nøye. Men jeg tror det er en betalingsvilje, hvis det er det som skal til.

– Gjelder dette også kveldsfly til Oslo?

– Ja, det vil vi jo håpe og tro. Men her bør vi også kunne presse flyselskapene i langt større grad, særlig når vi ser den veksten selskapene har hatt over Kjevik, sier Mathisen.

– Kveldsfly en utfordring

Avinor mener det som ble lagt fram i dag er nyttig i den videre markedsføringen av Kjevik.

Thomas Langeland

Lufthavnsjef Thomas Langeland.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Vi har løpende dialog med mange flyselskap, og nå har jeg fått mer verktøy til å legge på bordet i de samtalene, sier lufthavnsjef Thomas Langeland.

Men han mener kveldsfly til Oslo fortsatt vil være vanskelig å få til.

– Det er og forblir en utfordring. Men vi skal sørge for å holde saken varm i alle fall. Det som må til er at flyselskapene blir overbevist om at mange nok vil bruke den ruten, sier Langeland.