NRK Meny
Normal

Vil ha Hobbesland som ny «vei-baron»

Kristiansand kommune vil ha hovedsetet for det nye veiselskapet til Kristiansand og selger Finn Aasmund Hobbesland inn som ny sjef.

Finn Åsmund Hobbesland

Finn Åsmund Hobbesland var tidligere sjef i Agder OPS veiselskap. Her under byggingen av nye E18 ved Lillesand i 2008.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– I tillegg til å være en dyktig kar, så er han den lederen i Norge som har bygget vei raskest. Han vil være en enorm kapasitet for det nye veiselskapet, sier varaordfører Jørgen Kristiansen i Kristiansand kommune til NRK.

Var OPS-sjef

Det var under formannskapsmøtet i Kristiansand i dag at navnet til Hobbesland dukket opp. Han er i dag enhetsleder i by- og samfunnsenheten i kommunen, men er best kjent som sjef for Agder OPS som bygde ny E18 mellom Kristiansand og Grimstad.

Kommunen har spilt ham inn som leder for det nye veiselskapet overfor både Samferdselsdepartementet og statsråden.

– Han bygde ny E18 på en glimrende måte, og er en av få i Norge som har dybdekompetanse på dette området. Det er ingenting i veien for at han kan gjøre det samme andre steder i landet, sier Kristiansen.

130 milliarder til vei

Tirsdag lanserte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen et nytt statlig veiselskap. Selskapet får ansvaret for å bygge ut sju større veistrekninger de neste 20 årene. I potten legger de fire samarbeidspartiene 130 milliarder kroner.

Det nye veiselskapet, som regjeringen har kommet til enighet om med KrF og Venstre, får 130 milliarder kroner og ansvaret for disse veistrekningene.

– Hovedsetet bør ligge på Sørlandet

Flere av de store veiprosjektene er lagt til Agder. Jørgen Kristiansen mener derfor det er naturlig at hovedsetet for veiselskapet blir lagt til Sørlandet. Det er ennå ikke vedtatt hvor det skal ligge.

– Selskapet bør ligge et sted som har et godt arbeidsmarked. Man skal blant annet rekruttere en del personell, derfor bør det ligge ved en av de store byene i Norge, sier Kristiansen.

Det har ikke lykkes NRK å få en kommentar fra Hobbesland foreløpig.