Vil ha helårsis med hjelp av "Zucca" og Sabeltann

Daglig leder i Kristiansand Ishockeyklubb, Tor Anders Nodeland, vil hente inn Mats Zuccarello Aasen som trekkplaster til en hockeyskole. Med det håper han på helårsis på Idda Arena.

Ishall i Idda Arena

Daglig leder i Kristiansand Ishockeyklubb vil at isen på Idda Arena skal ligge der hele året.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Video Zucca spent foran ny sesong

Tor Anders Nodeland vil hente NHL-stjernen Mats Zuccarello Aasen som trekkplaster til en hockeyskole på Idda Arena.

Foto: Nyhetsspiller

Om fire uker går isen på Idda Arena i Kristiansand. Da står spillerne uten is å trene på og må holde seg til barmarkstrening. Daglig leder, Tor Anders Nodeland, i Kristiansand Ishockeyklubb, mener det er god økonomi i å la isen ligge over sommeren.

Vil ha hockeyskole og landslagssamling

ICEHOCKEY/WORLD Norway's head coach Roy Johansen shouts to his players during their 2013 IIHF Ice Hockey World Championship preliminary round match against Belarus at the Globe Arena in Stockholm

Landslagstrener Roy Johansen kan fungere som et bra trekkplaster til en hockeyskole på Idda Arena.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

– Åtte månder er for lite. Vi vil gi våre medlemmer en lengre sesong, sier Nodeland.

Men det blir dyrt å la isen ligge lengre?

– Ikke nødvendigvis. Det er 12 ishaller med sommeris i Norge. Det handler om å få til aktivitet på isen. Med sommeris kan vi invitere landslaget til samling og topplagene Vålerenga, Stavanger og Storhamar kan komme på treningsleir, sier Nodeland.

Tor Anders Nodeland

Daglig leder i Kristiansand Ishockeyklubb, Tor Anders Nodeland, med barna Ine og Helene.

Foto: Privat

Og han gir seg ikke der. Nodeland mener sommeris legger alt til rette for å drive en hockeyskole. Han vil invitere hockeyinteressert ungdom fra Sverige, Danmark og selvfølgelig Norge.

– Vi må vise til et bedre tilbud enn det som allerede finnes. Jeg tenker at vi kan invitere Mats Zuccarello Aasen og landslagstrener Roy Johansen som trekkeplastre. Sistnevnte har jeg allerede snakket med, og han er positiv, sier Nodeland.

Den engasjerte klubblederen ser for seg 100 hockeyskoleelever i uka. Han vil også prøve å få med bedrifter som National Oilwell Varco og Aker på bedriftshockey.

Kan friste med skjærgård og Sabeltann

Kaptein Sabeltann

Tor Anders Nodeland, i Kristiansand Ishockeyklubb håper denne sjørøveren også kan trekke til seg hockeyinteressert barn og ungdom.

Foto: Nikolai Prebensen / scanpix

Det er ingen hemmelighet at det finnes langt mer etablerte hockeyskoletilbud i Norge og at konkurransen kan bli hard. Men Nodeland mener Sørlandet har nok av ting å friste med, ved siden av hockeyen.

– Vi er en sommerby som blant annet kan by på Dyreparken, skjærgård og Sabeltann. Sånn kan vi få ned småbarnsfamilier med hockeybarn, sier Nodeland.

NRK har ikke lyktes i å få tak i idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen.